Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Veel kinderen eten te veel suiker

Veel kinderen in ons land eten veel te veel suiker. Al die zoete snoepjes en frisdranken krijgen ze overal aangeboden. Welk kind kan dat weerstaan? Helaas zitten er erg veel nadelige gevolgen voor de gezondheid aan al die zoetigheden met veel suiker. Maar we hebben goed nieuws. Steeds meer mensen worden zich bewust van deze nadelige effecten en ook steeds meer fabrikanten van snoep en frisdrank nemen hun verantwoordelijkheid en produceren nieuwe lekkere producten zonder suiker.

Suiker is slecht voor de gezondheid

Iedereen weet dat suiker slecht is voor de gezondheid, maar hoe zat het nu ook alweer precies? Het probleem van suiker is dat het uw lichaam wel veel energie geeft, maar dat het uw lichaam verder niet voorziet van essentiële vitaminen, mineralen of vezels. Daardoor kan veel suiker eten snel tot overgewicht leiden. Daarnaast verhoogt suiker ook het risico op tandbederf. Suikers bieden goede voedingsstoffen voor de bacteriën in de mond, die daarop zuren uitscheiden die vervolgens de tanden aantasten waardoor er gaatjes ontstaan.

Veilige zoetstoffen goed alternatief

Er zijn vandaag goede alternatieven voor suiker. Er bestaan veel goedgekeurde zoetstoffen die producten wel die lekkere zoete smaak geven, maar die niet de nadelige gevolgen voor de gezondheid met zich meebrengen. Zoetstoffen leveren nauwelijks calorieën en kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van overgewicht. Omdat er in Nederland een tendens werd ontdekt, dat zelfs ook al jonge kinderen steeds vaker last hebben van overgewicht, zijn er nu ook goede suikervrije snoepproducten voor kinderen. De zoetstoffen in deze producten garanderen de bekende zoete smaak, zoals we die ook van suiker kennen.

Maak kennis met Slimpie

Dat slim snoepen ook gewoon heel lekker kan zijn, dat bewijst Slimpie wel. Slimpie is een merk dat zich richt op iedereen die van lekker eten en drinken houdt. Alle producten bevatten heel weinig calorieën en zijn vrij van kunstmatige kleurstoffen en suiker. Slimpie produceert onder meer frisdranken, snoep en waterijsjes. En de smaak? Proef zelf maar. U zult verrast worden door de heerlijke zoete smaak.

Comments are closed.