Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De vijf slechtste dieettrends van 2013

bizarre dieet trends 2013

bizarre dieet trends 2013

Elk jaar start met een nieuwe reeks theorieën en adviezen over diëten, maar niet alles wat er over afslanken verschijnt moet je ernstig nemen. Gezond eten blijft nog steeds de gezondste strategie om kilo’s kwijt te spelen. Neem onderstaande nieuwigheden van 2013 daarom met een snufje zout.

Een onderzoek in het blad Appetite onthulde dat mensen minder eten van rode borden dan van andere kleuren. Volgens de onderzoekers zou het rood als een soort van verkeerslicht functioneren. Wij vragen ons af of de kleur van borden je echt kan helpen afvallen.

Het meest bizarre dieet van 2013 was dat waarbij jonge vrouwen watten eten. Deze zetten namelijk in de maag uit en voorkomen zo dat je snel honger krijgt. Experts waarschuwen echter dat dit een bal in de maag kan vormen.

Het dieet op basis van monomaaltijden schrijft voor dat je maar een type voeding per maaltijd eet. Vaak gaat het om een kom van een type fruit of groente. Volgens voedingsspecialisten is voedingspatroon te beperkt en kan dit gevaarlijk zijn voor je metabolisme. Het dieet met de naam 8:10:10 ging ook event viraal. Dit bestaat voor 80 procent uit koolhydraten, 10 procent proteïne en 10 procent vet. Ook hierbij loop je essentiële voedingstoffen mis als cholesterol, verzadigde vetten en vitamine D. Vooral tijdens de zwangerschap zijn deze stoffen belangrijk.

Heel wat diëten schrapten ook in 2013 koolhydraten. Zeker aardappelen hebben een slechte reputatie door de hoge glycemische index (GI). Hoewel ze zorgen dat je bloedsuikerspiegel piekt, zijn ze toch niet zo slecht. In vergelijking met witte rijst bevatten ze bijvoorbeeld minder calorieën. Als je aardappelen combineert met tonijn, waar goede proteïnes in zitten, helpt ze je langer een voldaan gevoel te geven.

Er zijn ook heel wat technische snufjes die je 2013 hielpen om af te vallen. Zo is er de computergestuurde vork die geluid maakt wanneer je te snel eet. Het gadget telt ook elke hap die je neemt en registreert elke maaltijd en het gemiddeld aantal happen.

Comments are closed.