Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zwembadafdekking bespaard op onderhoud

Het is voor zwembadeigenaren elk jaar weer een sport om de zwembaden tegen zo laag mogelijke kosten en zo min mogelijke inspanning zo goed mogelijk te houden. Er liggen elk jaar twee uitdagingen te wachten. De ene uitdaging is de zomer en de andere uitdaging is de winter.

In de zomer is het een sport om een zwembad tegen zo laag mogelijke kosten zo warm mogelijk te krijgen. Dit wordt meestal gedaan met een zomerzeil zwembad. Een zomerzeil zorgt er enerzijds voor dat er veel minder water verdampt. Anderzijds zorgt een zomerzeil ervoor dat de warmte van de zon wordt doorgegeven aan het water, waardoor het water tot wel vijf graden warmer kan worden. Een zomerzeil bespaart dus heel veel in stookkosten van het water van het zwembad.

In de winter is er meer uitdaging dan in de zomer. In de winter wordt er meestal niet gezwommen. Toch is er in de winter in grote zwembaden meestal wel water. Het water van deze zwembaden staat in de winter stil en stilstaand water in combinatie met zon zijn de ideale omstandigheden voor algengroei of bacteriëngroei. Deze algen en bacteriën moeten worden verwijderd en dit brengt best hoge kosten met zich mee.

Een winterafdekking zwembad is de beste manier om deze algengroei tegen te gaan. Met het winterzeil zorg je ervoor dat er geen zon bij het water van het zwembad kan komen. De zon kan daarmee ook niet op de bodem van het zwembad komen. Hierdoor gaat de algengroei veel minder hard. Daarnaast zorgt deze afdekking er ook voor dat er geen bladeren in het bad kunnen komen. Deze bladeren worden allemaal door de afdekking tegengehouden. Door deze middelen is er in het voorjaar veel minder onderhoud nodig waardoor er dankzij de afdekkingen jaarlijks kosten worden bespaard op onderhoud van het zwembad.

Comments are closed.