Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zorg goed voor je werknemers

De laatste tijd worden begrippen resultaat, productiviteit en gezelligheid door elkaar gehaald en dan vooral het belang ervan. Voor veel bedrijven is het doel om meer omzet te draaien. Dit is alleen niet het enige waar een bedrijf aan moet denken. Het is namelijk de bedoeling dat werknemers zich op hun gemak voelen op de werkvloer. Dat levert namelijk een stijging van de productiviteit op en dat leidt weer tot een beter resultaat. Een goedlopend bedrijf plaatst dus niet alleen focus op de omzet verhogen, maar ook op het welzijn van hun medewerkers.

 

Bedrijven verwachten vaak veel van hun personeel. Daarom mag het personeel ook veel van hun verwachten. Want als je goed voor je personeel zorgt, zullen zij hun best voor je doen. In vrije en open sfeer kan hier aan bijdragen, bijvoorbeeld door een potje tafel te tennissen in de lunch pauze. Daarnaast geeft een goede bureaustoel en een lekkere kop koffie ook een boost als het gaat om inzet van werknemers.

 

Duidelijk inzicht in de loon en verzekeringen is ook een pluspunt voor de meeste werknemers. Een goed programma hiervoor is loonwijzer. In dit programma vinden medewerkers alle informatie die zij nodig hebben aangaande de geldzaken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van online urenregistratie. Dit vergemakkelijkt veel voor de werknemer.

 

Het welzijn van de medewerkers moet dus net zo hoog in het vaandel staan als het verhogen van de omzet. Want het welzijn van de medewerkers heeft een grote invloed op het vermogen om te presteren. Als werkgever heb je als het goed is een passie voor je bedrijf en dat wil je overdragen naar je werknemers. Zorg dus dat je dit laat zien via de behandeling van de mensen die voor jou werken. Laat je niet afleiden door overbodige activiteiten, maar geef werknemers wel de ruimte om zich goed te voelen op kantoor zonder de constante druk om te presteren. Want juist dan presteren ze het beste.

Comments are closed.