Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zo onderhoud je je sauna

Een buiten sauna krijgt soms best wat te voortduren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de temperaturen die van koud naar heet gaan en de vochtafzetting door stoom. Over het algemeen vergt een sauna niet veel onderhoud, maar is het toch belangrijk om goed te zorgen voor de houten elementen van de sauna. Wanneer het hout in optimale conditie blijft, heb je uiteraard langer plezier van de sauna!

Bescherming van het hout

Bekijk goed of jouw sauna onderhoudsproducten nodig heeft die de vorming van schimmel tegengaan en daarnaast desinfecteren. Je hebt bijvoorbeeld coatings die schimmelwerend werken en bedoeld zijn voor de houten wanden en plafonds in de sauna. Ook kan het goed zijn om af en toe reinigende producten voor het houtwerk te gebruiken. Daarnaast bestaan er beschermende oliën die je kunt aanbrengen op de saunabank. Het kan ook zijn dat alleen het afnemen met een doek en wat water volstaat. Om de saunabank langer mooi te houden is het natuurlijk het beste om een handdoek te gebruiken tijdens een saunagang!

Sauna onderhoud tips

√ Werk af en toe de banken bij met wat schuurpapier en een beschermende olie. Gebruik handdoeken bij een saunagang.

√ Het houten saunakuipje moet steeds voorzien zijn van vers water. Laat het niet halfvol staan tot de volgende saunabeurt!

√ Vervang de stenen van de saunakachel iedere twee jaar.

√ Gebruik nooit onverdunde geurstoffen i.v.m. brandgevaar. Plaats het waterkuipje op de grond en de lepel op de rand.

Comments are closed.