Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zijn er nog steeds mensen in NL zonder breedband internet?

In ons land zijn grofweg 500000 huizen waar de bewoners nog geen toegang tot breedband internet hebben. Deze mensen zijn woonachtig in het bekende buitengebied van Nederland. Doordat deze huizen moeilijk te vinden zijn, is er vaak geen kabel aansluiting of snelle lijn aanwezig. Het kan zijn dat de huizen bijvoorbeeld in een streek staan met weinig andere huizen. Hierdoor is de afstand tot bijvoorbeeld de ADSL centrale erg ver. Natuurlijk hebben deze huizen vaak wel een telefoonverbinding, waar het internetten erg traag op is. Deze consumenten zitten in een lastige situatie, want ze lopen behoorlijk achter op de rest van de mensen in Nederland. De mensen die dus wel een goede internet verbinding hebben. Voor bedrijven in deze buitengebieden is het nog een veel groter probleem. Daar kun je je vast wel iets bij voorstellen. Meerdere mensen (zoals in een kantoor) op een trage internet verbinding zorgt voor veel frustraties.

De satelliet gebruiken als oplossing voor deze groep

Voor deze mensen en bedrijven is er een oplossing, internet via de schotel. De infrastructuur is er gewoon al, het is een kwestie van de juiste apparatuur bestellen en je kunt direct gebruik maken van breedband internet. Natuurlijk zijn er aanbieders te vinden die dit aanbieden. Vanzelfsprekend heb je wel een abonnement nodig. Gratis is het niet. Maar duur is het ook niet. Als je naar de verbindingssnelheid van satelliet breedband internet gaat kijken, kan er gemakkelijk door meerdere mensen tegelijk op worden gewerkt. Het zou dus bijvoorbeeld ideaal zijn voor bedrijven die in deze regio gevestigd zijn. Het is echter wel apart dat deze internet problemen in Nederland nog steeds spelen. Deze oplossing is al jaren bekend, en werkt vlekkeloos.

De oplossing is gewoon voor handen!

Kortom, in Nederland is er een redelijke groep mensen in het buitengebied die nog geen breedband internet kan krijgen. Dit is gewoon zonde. Ze lopen als het ware achter de feiten aan. Via de schotel is breedband internet beschikbaar voor deze consumenten. Voor een bescheiden investering kunnen de consumenten binnen enkele dagen al gebruik van maken snel breedband internet. De prijzen vallen ook enorm mee, en de snelheid is vergelijkbaar met ADSL en kabel internet. Vaak nog sneller ook!

Comments are closed.