Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zelf leer verven

Wil je al een tijdje je suede schoenen verven maar weet je niet hoe? Ziet je leren jack en niet meer zo mooi uit maar wil je hem eigenlijk nog wel dragen? Begint je leren bank een beetje grauwe kleuren te vertonen? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel geef ik je tips en stappen om je eigen leer te verven en je spullen een tweede leven in te blazen.

Maak je leer eerst goed schoon. Voordat je het leer kan gaan verven is het belangrijk om het leer eerst goed schoon te maken. Als je dit niet doet loop je risico dat de verf kan gaan bladeren of dat de verf niet goed kan worden aangebracht. Om het leer goed schoon te maken heb je een schone doek nodig met wat zogenaamd deglazer erop. Dit zorgt ervoor dat alle stofjes, pluisjes en friemeltjes van het stof af worden getrokken. Als je dit hebt gedaan is het noodzakelijk dat je het leer eerst goed laat drogen.

Begin met een basislaag. Als je het leer een hele andere kleur wilt geven is het aan te raden om eerst een basis verflaag aan te brengen. Wil je bijvoorbeeld een bank van zwart naar groen maken, zorg dan voor een witte basislaag. Dit zorgt ervoor dat de groene kleur goed tot zijn recht komt. Laat deze laag wederom weer goed drogen voordat je de definitieve verfkleur aanbrengt.

Gebruik kwalitatief goede verf. Zorg ervoor dat je verf gebruikt van goede kwaliteit. Gebruik je slechte kwaliteit verf, dan zal het snel gaan bladeren en dat wil je niet hebben. Ga bijvoorbeeld angelus verf kopen, dit merk is een van de beste verfmerken op dit moment. Het is goed dekkend en bladert niet snel. Ben je toch niet helemaal tevreden, breng dan een tweede verflaag aan. Dit zorgt voor meer stevigheid en zorgt er tevens voor dat de kleur beter naar voren komt.

Comments are closed.