Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Zadelkruk kan nek- en rugklachten voorkomen

Zadelkruk een ergonomisch zitmeubel

Door de toenemende digitalisering van onze maatschappij hebben steeds meer mensen thuis of op kantoor een zittend beroep. Het is daarom vanzelfsprekend dat werkgevers grote prioriteit geven aan een goede werkplek. Het eerste waar aan gedacht wordt is begrijpelijkerwijs een goede bureaustoel en een in hoogte verstelbaar bureau. Dit is echter niet altijd dé ultieme oplossing. Helaas zijn er dan nog steeds veel personen die last van hun nek of rug krijgen ondanks het gebruik van deze  hulpmiddelen. Met als gevolg een ziekmelding waar zowel de werknemer als werkgever niet op zit te wachten.

 

Het is algemeen bekend dat een verkeerde werkhouding kan leiden tot langdurige lichamelijke klachten. Om dit te voorkomen zou het gebruik van een zadelkruk een oplossing kunnen zijn Een zadelkruk is een zitmeubel die uitgerust is met een ergonomisch gevormde zadelzitting. Hier door wordt u gedwongen om te gaan zitten in een gezonde en actieve houding. Dankzij deze optimale werkhouding worden de bekken automatisch in de juiste positie geplaatst en wordt beknelling van de bovenbenen voorkomen. De doorbloeding is gewaarborgd en u wordt minder snel moe.

 

Een bureaustoel lijkt op het eerste gezicht wat comfortabeler te zitten maar je hebt al snel de neiging om te gaan hangen en hiermee je nek- en rugspieren onnodig veel op spanning te zetten. Consequentie hiervan kunnen ongewenste en vervelende lichamelijke klachten zijn die veelal leiden tot ziekmelding. Hiernaast is een goede ergonomische zadelkruk meestal een stuk voordeliger als een bureaustoel. Vanzelfsprekend blijft het ook met gebruik van een zadelkruk verstandig om regelmatig even te pauzeren en te bewegen.

 

Zadelkruk met rugleuning

Voor de juiste zithouding is de rugleuning niet noodzakelijk. Echter wordt deze in bepaalde (werk)situaties zoals bijvoorbeeld werkzaamheden aan een hoog werkblad als comfortabel ervaren. Mocht dit zo zijn dan kunt u overwegen om een zadelkruk met rugleuning aan te schaffen. Deze wordt ook wel zadelstoel genoemd. De rugleuning moet als extra steun dienen en mag geen aanleiding geven om ingezakt te gaan zitten en dus de positieve eigenschappen van de zadelkruk te ondermijnen  Om dit te voorkomen is de rugleuning zeer dicht tegen de zadelzitting geplaatst. Op deze wijze wordt de actieve en natuurlijke zithouding gewaarborgd.

 

Zadelkrukken kopen

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een zadelkruk? Zadelkrukken moeten vanwege de ergonomische zit een stevige zadelzitting hebben die u in een actieve zithouding dwingt. Hiernaast moet de traploze hoogteverstelling voldoende bereik hebben om de kruk in de voor u juiste zithoogte te zetten. Het voetkruis moet voldoende breed zijn zodat deze de verrijdbare kruk een goede stabiliteit geeft en waarmee u dankzij de zwenkwieltjes makkelijk op de werkplek kunt verplaatsen. Er is een grote keuze en ieder model heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dan ook aan te raden om uw zadelkruk (of zadelstoel) bij een specialist te kopen die u kan helpen om de zadelkruk te kiezen die het beste bij u past..

 

Tabouret Benelux

De leverancier van betaalbare krukken op wielen.

zadelkrukken

Betaalbare zadelkrukken van tabouret benelux

Comments are closed.