Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wintertuin tips!

Je tuin is het verlengde van je woonkamer, dus ook in de winter is het fijn als je tuin er nog knus bij ligt! Zo heb je gezellig uitzicht als je naar buiten kijkt, of kan je de tuin gebruiken om knus bij een vuurtje te zitten. Weet je niet helemaal precies hoe je in de koudere jaargetijden ook nog een fijn buitenplekje kan maken? Wij geven je wat inspiratie!

 

Verlichting

Aangezien het in de winter al rond 17.00 donker wordt, is verlichting misschien wel heel belangrijk en sfeerbepalend. Afhankelijk van de plek kan je kiezen voor sfeerverlichting of voor praktische en fellere verlichting. Lantaarntjes zijn tegenwoordig ook enorm populair voor een gezellige uitstraling voor de tuin. Ook gezellig is een vuurtafel en daarnaast geeft het ook licht en warmte af.

 

Wat kleur in je tuin!

Veel planten zijn niet winterhard, waardoor je tuin er misschien wat saaier uitziet. Kies voor bijvoorbeeld een groene Laurierkers of rode beuk als afscheiding voor je tuin. Zo heb je gelijk in de winter wat kleur in je tuin. Planten zoals vetkruid, pampasgras of bamboe blijven ook goed overeind staan. Kunst in je tuin doet het ook altijd goed voor wat aankleding.

 

Buitenkamer

Naast planten kan je ook een gezellige buitenkamer creƫren. Aangezien het in Nederland het nogal koud en regenachtig kan zijn, is dit een goede oplossing om zo het tuinseizoen te verlengen. Heb je een overkapte veranda of zithoek? Ideaal om zo het hele jaar van je tuinmeubelen te genieten. Het ideale tuinmeubel voor de koudere maanden is een loungeset, lekker met zijn allen om een vuurtafel of open haard heen! Deze zithoek kan je ook leuk aankleden met gezellige kussentjes en dekentjes. Bijvoorbeeld in mosterdgeel, zeeblauw of appelgroen en kies voor fijne materialen. Zo zijn schapenvachtjes en gehaakte dekentjes ideaal voor in de winter!

 

Pas op je diertjes!

Dieren hebben het vaak moeilijk in de winter. Zo kan je voor de vogels vetbollen ophangen en zorgen dat ze water kunnen drinken. Je kunt dit ook bijvoorbeeld dichtbij het raam hangen, zodat je van binnen kan zien welke vogels er langskomen. Een gezellige bezigheid en zo help je de natuur ook een handje

Comments are closed.