Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wilt u uw lichaam eens grondig reinigen?

Naast het verzorgen van buiten je lichaam is het ook belangrijk om deze van binnen inwendig schoon te maken. Een manier hiervoor is sapvasten. Dit is een manier om te detoxen. Detoxen betekend eigenlijk ‘ontgiften’. Je lichaam kunt u opschonen door gebruik te maken van een sapvastenkuur. Echter is belangrijk dat u goed naar je lichaam luistert tijdens zo’n sapvastenkuur.

Tijdens het sapvasten moet u vooral goed op uw spijsvertering letten want door te veel en te snel te eten en daarnaast sterk kunstmatig bewerkte voeding te gebruikenm, kan uw spijsvertering overbelast raken. Hierdoor hopen afvalstoffen zich op in de darmen en dit kan zorgen voor gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, verstopping of buikpijn. Bovendien kan stress zich verergeren. Het grote voordeel van het opschonen van je lichaam is dat u zich hierna weer als herboren voelt.

Wat eet u tijdens een sapvastenkuur?

Om uw darmen en de rest van het lichaam echt goed te kunnen reinigen en de opgehoopte afvalstoffen te verwijderen kunt u dus sapvasten. Tijdens zo’n kuur eet u eigenlijk niets en drinkt u alleen groente en fruitsappen, kruidenthee en water. Uw darmen worden eigenlijk schoon gespoeld. Doordat u alleen maar drinkt, hoopt zich geen voedsel in het lichaam verder op en kunnen voedselresten uit de darmen verwijderd worden.

Voor wie is het geschikt?

Wanneer u een sapvastenkuur wilt volgen is alleen voor redelijk gezonde mensen geschikt. Sapvasten is niet geschikt voor topsporters. Wanneer u twijfelt of u een kuur kunt volgen, kun je uw arts of diëtist om advies vragen.

Comments are closed.