Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Werknemer van de sociale werkplaats

Iets wat mij de laatste tijden volledig in zijn greep is, zijn sociale werkplaatsen. Nadat ik afgelopen maand met een aantal collega’s sociale werkplaats Rotterdam heb bezocht, heb ik alleen maar respect voor de maatschappelijk verantwoordelijke ondernemer. Mensen die eerder niet aan het werk konden gaan, vanwege een arbeidshandicap of een depressie, komen op deze manier allemaal weer aan het werk. Bovendien krijgen deze mensen weer plezier in het leven, aangezien ze weer een dagelijkse bezigheid hebben.

Gesproken met een werknemer van de sociale werkplaats

Zelf heb ik ook nog even kunnen praten met één van de werknemers van de sociale werkplaats. De man vertelde mij dat hij al een kleine 10 jaar werkt op sociale werkplaatsen, en dat hij sinds kort in Rotterdam werkte op de sociale werkplaats, eerder werkte hij bij de sociale werkplaats Leiden.

De man vertelde mij dat hij voordat hij op de sociale werkplaats kwam te werken in een ernstige depressie zat. Dit kwam doordat zijn vrouw plotseling van hem wou gaan scheiden. Dit kwam voor hem aan als een klap en hij raakt hierdoor helemaal de weg kwijt en zat maandenlang gewoon thuis en wou niet meer werken. Dankzij de sociale werkplaats heeft hij die tijd achter zijn rug, en staat deze man weer positief in het leven.

Comments are closed.