Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Welke soorten keukenmachines zijn er?

Welke soorten keukenmachines zijn er?

Keukenmachines zijn veel apparaten die ten minste twee kenmerken combineren. Een machine die het roeren en de handmixer vervangt en ook een raspfunctie heeft, staat al bekend als een keukenmachine. Maar de keukenmachine is fundamenteel anders dan handmengers en dergelijke – hij is ontwikkeld voor stationair gebruik.

Naast vloermengkranen zijn er ook tussenvormen die zowel als vloermengkranen als voor flexibele toepassingen kunnen worden gebruikt. De standmixer is de eenvoudigste vorm van een keukenmachine. Het bestaat uit een motorblok en natuurlijk de menginrichting. De blender heeft een eenvoudige constructie, maar kan een verbazingwekkende hoeveelheid werk doen. Puren, mengen, hakken of de functie als vleesmolen maken de blender erg populair. Afhankelijk van zijn prestaties kan hij ook worden gebruikt om ijs te hakken en zo de ijsvergruizer te vervangen.

Het hangt altijd af van de eisen van een huishouden welk type apparaat moet worden aangeschaft. Een groot apparaat is meer geschikt voor een groot huishouden waarin meerdere mensen wonen. Maar alleenstaanden hoeven in geen geval zonder een keukenmachine te zitten. Voor kleine eisen werden de kleinere apparaten ontwikkeld.

Bosch MUM57810 Styline HomeProfessional MUM5 Lieferumfang

Zogenaamde kneedmachines zijn ook beschikbaar onder de naam keukenmachines. Met een kneedmachine kunt u in een handomdraai alle soorten deeg produceren. Zelfs het gistdeeg, dat anders veel inspanning zou vergen, kan in een mum van tijd met een kneedmachine worden gemaakt. Om de roer- of kneedfunctie zonder enige inspanning te kunnen uitvoeren, heeft de machine meestal een zeer stabiele basis. De schaal is ook aan deze basis bevestigd en kan ook niet wegglijden. De kneed- of roerhaak is bevestigd aan een arm die op en neer gevouwen kan worden. Optisch gezien past de kneedmachine ook zeer goed in de keuken.

Voor andere functies hoeft u alleen maar het bij de levering inbegrepen hulpstuk te vervangen. Afhankelijk van de fabrikant kunt u ook losse hulpstukken en praktische accessoires kopen. Als u een apparaat met veel hulpstukken koopt, moet u de keukenmachine altijd op één plaats opbergen, samen met de accessoires.

Welke keukenmachine is geschikt voor mij?

Voordat u een keukenmachine koopt, zijn enkele overwegingen noodzakelijk. Wat wilt u met de keukenmachine bereiden? Is een klein apparaatje voldoende om af en toe gewoon te werken, zoals het mengen van deeg of slagroom? Wilt u de machine dagelijks gebruiken om heerlijke sappen te maken of om zelf vers brood te bakken? Wilt u uw koffie elke dag versgemalen koffie nuttigen of heeft u liever vers gehakt uit de gehaktmolen?

Al deze vragen moet u zich vóór de aankoop stellen, zodat u achteraf tevreden bent met uw machine. Want een keukenmachine die na de aankoop stoffig wordt in de keukenkast moet niet de zin en het doel van de aankoop zijn. Zorg er bij de keuze van het apparaat voor dat alle verwijderbare onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn. Alleen dan kunt u zich de moeite besparen om met de hand te reinigen. Keukenmachines van roestvrij staal zien er niet alleen beter en beter uit, ze zijn ook gemakkelijker te reinigen.

Het is ook belangrijk op te merken dat u al op zoek bent naar accessoires voordat u ze koopt. Welke onderdelen kunnen nog worden aangeschaft en wat kan later worden aangeschaft. Zelfs hoogwaardige apparatuur hoeft niet noodzakelijkerwijs duur te zijn. Want soms bieden dealers B-goederen aan, die gepaard gaan met kleine onzuiverheden en drastisch in de prijs zijn verlaagd. Natuurlijk moet ook de eigen smaak een belangrijke rol spelen bij de aankoop van een keukenmachine. Je moet immers met de machine werken en dit moet ook een echt visueel plezier zijn.

Lees meer op: tevredenconsument

Comments are closed.