Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Welke gietvloer kiezen?

Wat is een gietvloer precies?

De basis van een gietvloer bestaat uit epoxy of polyurethaan. Polyurethaan, of kortweg PU, is de eerste keuze voor privé woningen. In vergelijking met epoxy is het elastischer en tevens beter bestand tegen krassen. PU kan bovendien kleine scheurtjes van de ondergrond perfect opvangen.

Het is duidelijk dat het kwaliteitsverschil tussen de twee vloeren aanzienlijk is. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je vooraf voldoende informeert bij specialisten terzake.

Ga je renoveren en wil je een bestaande vloer niet uitbreken? Dan kan een gietvloer de oplossing zijn. De vloer is slechts 3 mm dik en daarom ook zeer geschikt om over een bestaande vloer te leggen. De geringe dikte en het lage gewicht van slechts 5 kg per m² zorgt toch voor een uitstekende draagkracht die even groot is als een 10 cm dikke gepolierde betonvloer.

De toepassingen zijn legio. Polyurethaan gietvloeren kunnen perfect in een living, keuken of slaapkamer. Ze zijn ook een kwalitatieve oplossing voor kantoren, showrooms en winkels. Gietvloeren werden trouwens oorspronkelijk gebruikt als industriële toepassing.

Voordelen van PU gietvloeren:

– gemakkelijk te onderhouden

– warmer in vergelijking met beton

– beschikbaar in diverse kleuren

– goed te combineren met vloerverwarming

– gaat lang mee

Bron van dit artikel: http://www.pu-gietvloer.be

Comments are closed.