Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Webshop reviews en beoordelingen populair in crisistijd!

Er zit een stijgende lijn in het raadplegen van reviews over webshops in Nederland. Veel consumenten zoeken deze reviews via zoekmachines zoals Google. Zoektermen die daarbij veel gebruikt worden zijn “webwinkel reviews”, “webshop beoordelingen” en “betrouwbaarheid “naam webshop””.  Deze trend is toegenomen tijdens de crisis; bezoekers van webwinkels lijken in deze tijd beoordelingen extra waardevol te vinden. Daarnaast neemt het aantal webshops en daarmee ook het aantal reviews en informatie over webshops dat online te vinden is toe. Ook Reviewspot.nl merkt dat het bezoekersaantal op Reviewspot.nl toe neemt. Met name klantbeoordelingen over het online aanschaffen van abonnementen, verzekeringen, reizen en specifieke producten worden vaak opgevraagd.

Onderzoek naar klant beoordelingen over webshops

Reviewspot.nl onderzocht waar de interesse van consumenten op het gebied van webshop reviews ligt. Uit dit onderzoek kwamen een aantal interessante uitkomsten naar voren. Ten eerste blijkt dat het aantal zoekopdrachten op bovengenoemde zoektermen het afgelopen jaar sterk steeg. Ook het aantal zoekresultaten steeg enorm, wat laat zien dat steeds meer consumenten reviews over webshops schrijven en delen. Een implicatie van deze trend is dat webwinkels zonder goede bedoelingen snel door de mand vallen. Dit behoed consumenten voor oplichting en mogelijke miskopen.

Ten tweede is er ook een toename zichtbaar in het aantal specifieke zoektermen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld bij webshop Zalando: “Zalando ervaringen” en “is Zalando betrouwbaar”. Een populaire categorie op Reviewspot is de categorie electronica. Reviewspot.nl: “In deze categorie worden veel beoordelingen geschreven en online gedeeld. Grote webshops als Bax Shop en  Redcoon zijn vertegenwoordigd. De beoordelingen worden veel gelezen en er wordt actief op gereageerd door consumenten die de ervaring delen of deze juist tegen spreken.” Er wordt op Reviewspot.nl als het ware een community gecreëerd, waarin consumenten elkaar helpen een weloverwogen keuze te maken. Een voorbeeld: op Reviewspot.nl worden veel vragen over Zalando gesteld. Bekijk voor meer informatie Zalando. Veel bezoekers nemen de moeite om deze vragen te beantwoorden en anderen van gegrond advies te voorzien.

Over Reviewspot.nl

Reviewspot.nl is een website waar consumenten reviews, ervaringen en beoordelingen over webshops kunnen schrijven, bekijken en reacties becommentariëren. Hier ontstaat een community van bezoekers die elkaar van advies voorzien en anderen op die manier helpen een gegronde keuze te maken bij de aankoop van een bepaald product, vakantie of abonnement. Voor een goed voorbeeld bekijkt u de Bax Shop reviews. Doel van Reviewspot is dan ook om dé plek op internet te worden op het gebied van webshop reviews. Dit wordt bereikt door het verzamelen van vele beoordelingen en klantervaringen over Nederlandse webshops.

Comments are closed.