Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Webshop of fysieke winkel?

Een webwinkel of webshop is voor veel ondernemers met een fysieke winkel een extra toevoeging om de potentiële doelgroep te bereiken. Andere ondernemers hebben een webwinkel laten maken om online producten te verkopen via bijvoorbeeld een dropshipping systeem. De afgelopen jaren bestellen steeds meer consumenten online. De verschuiving van fysiek naar de winkel gaan en online neemt nog steeds toe.

Belangrijkste voordelen van een webshop

Voor de fysieke ondernemer is een webshop een ideaal extra verkoopkanaal. Daarnaast is een webshop een goede investering om in te spelen op de toekomst. Sommige ondernemers kiezen er zelfs voor om de fysieke winkel op te zeggen en volledig over te gaan naar de webshop. Dit scheelt natuurlijk enorm veel geld. Denk hierbij alleen al aan de huur van een fysiek pand.

Uitbreiden is makkelijker

Met een webshop is een uitbreiding van het assortiment binnen handbereik. Het is veel makkelijker om extra producten aan te bieden, want fysieke ruimte is niet nodig. Ook bestaat er de mogelijkheid om producten van andere leveranciers aan te bieden waardoor je een commissie per verkocht product ontvangt. De mogelijkheden zijn enorm!

24 uur per dag, 7 dagen per week

Waar je bij een winkel gebonden bent aan openingstijden, zo is een webshop altijd open. Bestellingen kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week geplaatst worden. Zeker in de huidige tijd, waar veel tweeverdieners zijn, bestellen mensen vaker online in de avonduren. Met een webshop bereik je deze doelgroep.

Wel of geen webshop starten?

Veel ondernemers staan nog niet open voor het starten van een webwinkel of webshop. Toch zijn er veel voordelen om hier wel op in te spelen. Het is belangrijk dat een ervaren webshop specialist u ondersteunt bij het hele proces. Daarnaast is het verstandig dat er iemand binnen het bedrijf aanwezig heeft die feeling heeft voor online marketing. Wanneer deze ingrediënten aanwezig zijn kan er veel voordeel behaald worden met een webshop.

Comments are closed.