Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Waterverwarming voor uw vissen

Wilt u graag een aquarium thuis of heeft u deze al? Wees u zich er dan van bewust dat een verwarmingselement hierin niet mag ontbreken als u vissen wilt verzorgen. Een verwarming van het aquarium is belangrijk omdat alle tropische vissen warm water nodig hebben om te kunnen overleven en u wilt natuurlijk langere tijd van uw vissen genieten. Aquarium verwarming kan op verschillende manier indien u het water wilt opwarmen en op temperatuur wilt houden. Voor uw vissen is het belangrijkste bij de verwarming van het aquarium dat de temperatuur constant blijft want teveel schommelingen in de temperatuur zorgt ervoor dat de tropische vissen stress krijgen en enorm driftig rond gaan zwemmen. Koop daarom nooit onnodig krachtige verwarmings elementen met teveel watt. Er gaat toch niets boven vrolijk rondzwemmende vissen?

Het fijne aan een aquarium verwarmer is dat de regelaar ervoor zorgt dat wanneer de temperatuur bereikt is, het apparaat wordt uitgeschakeld en ook weer wordt uitgeschakeld wanneer het water te koud wordt.

Twee verwarmingselementen

Lijkt het u beter om twee verwarmingselementen in uw aquarium te plaatsen? Dit is een erg goede keuze omdat wanneer één apparaat kapot gaat, het andere apparaat het werk overneemt. Bovendien haalt u hier ook nog eens voordeel uit want door twee verwarmingselementen wordt het stroomverbruik terug gedrongen. Dit hangt echter wel af van welke type apparaat u gebruik maakt. Met twee apparaten is het veel makkelijker om de verwarming van uw aquarium te regelen omdat veel sneller het hele water oppervlak warm wordt. Daarnaast wordt de schommeling van de temperatuur ook minder.

Comments are closed.