Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Ervoor kiezen om zonnepanelen op uw huis te laten plaatsen is één ding, maar u moet er ook over nadenken welke zonnepanelen u gaat kiezen. Er bestaan namelijk verschillende soorten zonnepanelen. Welke zonnepanelen zijn nu het beste? Dat is een vraag waar veel huiseigenaren graag antwoord op willen.

Drie soorten zonnepanelen

We kunnen hier helaas geen standaard antwoord geven op de vraag welke zonnepanelen het beste zijn voor uw huis. Dit antwoord hangt namelijk van verschillende factoren af, die u het beste ter plekke door een zonnepanelen deskundige kunt laten analyseren. We kunnen u hier wel alvast wat meer vertellen over de drie soorten zonnepanelen die we kunnen onderscheiden, namelijk over monokristallijne, polykristallijne en amorfe zonnepanelen. Alle drie de materialen zijn gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium, maar ze hebben ook een aantal essentiële verschillen.

Verschil monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen

Bij monokristallijne zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit één siliciumkristal. Bij polykristallijne zonnepanelen bestaan de zonnecellen uit meerdere siliciumkristallen. Verder is de oppervlakte van de monokristallijne zonnecellen egaal zwart met geordende elektroden, terwijl de polykristallijne zonnecellen een grove structuur hebben vergelijkbaar met een soort van schervenstructuur. Wanneer we kijken naar het rendement van de monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen kunnen we concluderen dat monokristallijne zonnepanelen iets meer opbrengen. Ze zijn daarbij wel duurder in aanschaf. Hebt u de beschikking over weinig ruimte, maar wilt u optimaal rendement, dan zijn monokristallijne zonnepanelen de beste keuze. Voor een groter dak kunt u beter kiezen voor polykristallijne zonnepanelen.

Amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen worden ook wel dunne-film zonnepanelen genoemd. Voor deze zonnepanelen wordt amorf silicium gebruikt. Het gaat hier niet om kristallen, maar om poeder, waardoor deze zonnepanelen heel buigzaam zijn en gemakkelijker op allerlei soorten daken zijn toe te passen. Een ander voordeel van amorfe zonnepanelen is dat de productie van de panelen eenvoudiger is, waardoor ze goedkoper zijn dan de monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen. De amorfe zonnepanelen leveren daarentegen minder rendement op en zijn alleen aan te raden wanneer u de beschikking hebt over hele grote dakoppervlaktes, omdat u dan goedkoper uit bent.

Merken zonnepanelen

Vervolgens zijn er uiteraard ook nog allerlei merken zonnepanelen waaruit u kunt kiezen. Voorbeelden van gerenommeerde A-merken in zonnepanelen zijn NSI, Sharp, Sanyo, Sunpower en Suntech. Verder is het ook altijd aan te raden om te kiezen voor zonnepanelen met het Duitse TÜV-keurmerk. Dit keurmerk wordt wereldwijd gezien als een van de beste keurmerken voor zonnepanelen. Laat u hoe dan ook, voordat u overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen, goed inlichten door een deskundige die bij u thuis uw specifieke situatie onder de loep komt nemen.

Comments are closed.