Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat zijn aandelen?

Een onderneming heeft kapitaal nodig om te kunnen ondernemen. Dit geld gebruiken ze om bijvoorbeeld nieuwe producten op de markt te brengen of hun diensten te verbeteren. Bedrijven kunnen dit kapitaal lenen bij de bank of ze kunnen aandelen uitgeven. Doordat consumenten en bedrijven aandelen kopen investeren ze in een bepaald bedrijf. U heeft als eigenaar van een aandeel dus een stukje van het kapitaal van een bedrijf in handen.

Rendement maken op aandelen.

Als u een aandeel in handen heeft dan deelt u mee in de winst en het verlies van een bedrijf. Als een bedrijf winst maakt dan wordt dit uitgekeerd in de vorm van dividend aan aandeelhouders. Het dividend kan worden uitgekeerd in nieuwe aandelen van het bedrijf of geld. U kunt de nieuwe aandelen vervolgens verkopen en zo een leuk rendement verdienen aan uw aandelen. Naast dividend kunt u ook met koerswijzigingen geld verdienen. Als u bijvoorbeeld 50 aandelen koopt van 20 euro en het aandeel stijgt naar 22 euro dan maakt u 100 euro rendement.

Risico van handelen in aandelen.

Aan het handelen van aandelen zit meer risico dan een spaarrekening. Daar staat wel tegenover dat u meer rendement kunt halen uit aandelen dan op een spaarrekening. Een spaarrekening staat bekend om lage rendement van bijvoorbeeld een paar euro per jaar. Met aandelen kan het rendement al snel stijgen tot honderden euro’s per jaar. Dit maakt ondanks het risico het investeren in aandelen interessanter. Het enige risico dat u loopt is dat een bedrijf verliest draait en nooit meer op een hoogtepunt komt. U kunt dit allemaal volgen via de live koersen op een website. Het is belangrijk voor uzelf om te kijken wanneer het beste moment is om in te stappen of de aandelen te verkopen. Dit is simpel gezegd het beleggen in aandelen.

Comments are closed.