Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat moeten we nog zonder GPS?

Sinds de intrede van GPS is er veel veranderd. Vroeger ging je op vakantie, zat je vader en het stuur en moeder met de kaart in de handen (of andersom) en werd zodoende geprobeerd de juiste weg te vinden. Met alle ruzies en irritaties van dien. Ergens had het natuurlijk ook wel zijn charme, maar sinds iedereen die beschikking heeft over een navigatiesysteem met GPS Tracker denkt niemand er meer over om weer ouderwets met de kaart in de handen te gaan zitten. Zo’n systeem maakt alles gewoon veel makkelijker en bovendien scheelt het tijd. Je hoeft je niet meer te verdiepen in de route voordat je weggaat en de kans dat je verkeerd rijdt is vele malen kleiner.

Ook in het bedrijfsleven wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van GPS. Denk aan transportbedrijven die hun bedrijfswagens uitrusten met een gps volgsysteem, wat hun veel voordelen oplevert. Ze kunnen het fleet management veel effectiever en efficiënter plannen doordat ze hun voertuigen op afstand kunnen volgen. Daarnaast wordt GPS door de chauffeurs zelf gebruikt als navigatie om zo sneller op de bestemming aan te komen. Het installeren van een GPS systeem is dan vaak ook niet om de medewerker te controleren, maar vooral de veiligheid van de chauffeurs. Ook bij diefstal heeft het voordelen, want het voertuig kan makkelijk worden teruggevonden als het voorzien is van een GPS tracker.

We kunnen wel stellen dat GPS voor bijna iedereen een hoop voordelen heeft opgeleverd. Wanneer je bijvoorbeeld de verkeerde kant op rijdt met de fiets of auto dan wordt de route door GPS automatisch herberekend zodat je toch nog de goede kant wordt opgestuurd. Met een simpele kaart heb je dit geluk jammer genoeg niet en zal je vervolgens zelf de weg weer moeten vinden. En als dat gebeurt op onbekende plekken in het buitenland is dat nog niet zo makkelijk.

Comments are closed.