Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat krijg ik van een sloopbedrijf?

Als jij je auto naar een sloopbedrijf brengt krijg je in eerste instantie geld. Geld omdat je sloopauto mogelijk geld waard is. Je auto zal eerst moeten worden getaxeerd. Op een aantal gestuurde foto’s is het niet goed mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige staat. Je sloopauto zal daarom moeten worden bekeken door iemand van het sloopbedrijf. Hij of zij zal jou laten weten wat de sloopauto waard is en je een x-bedrag geven.

Naast een bedrag voor je auto krijg je ook een vrijwaringsbewijs. Dit wordt afgegeven door een medewerker van het sloopbedrijf. Iemand die een auto koopt moet namelijk zelf een vrijwaringsbewijs regelen. Dit is een bewijs van de verkoop van de auto. Dat betekent dat de auto niet meer op jouw naam staat.

Je krijgt daarnaast ook de mededeling – en waarschijnlijk weet je dat al – dat je niet meer wegenbelasting hoeft te betalen. Ook ben je, wanneer je het vrijwaringsbewijs hebt krijgen, zeker dat je geen bekeuringen meer zult krijgen. Een vrijwaringsbewijs is nodig, want zonder een vrijwaringsbewijs blijf je de eigenaar van de auto en ben je dus verantwoordelijk voor de bovengenoemde zaken.

Om een vrijwaringsbewijs te krijgen moet je een geldig legitimatiebewijs overleggen. Als dit allemaal is geregeld is de auto van het sloopbedrijf en zullen zij verder aan de slag gaan met de auto. Je hebt dan dus ook niets meer over de auto te zeggen en het eventuele (extra) geld dat de sloperij verdient is dus ook van de sloperij.

Comments are closed.