Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is LEGO Architecture?

Met LEGO® Architecture bouw je unieke gebouwen van LEGO stenen. Er zijn diverse historische en futuristische gebouwen. Het idee er achter is het inspireren van alle leeftijden en tegelijkertijd anderen te laten leren over ’s werelds meest iconische gebouwen.

De meeste uitvoeren zijn niet heel groot en duur. Het varieert tussen €20 en €60. In de de serie van de Verenigde Staten zijn er gebouwen zoals de Empire State Building, het witte huis en Lincoln Memorial. In de serie van Europa vind je de toren van Pisa, Eifel Toren en Brandenburger Gate. Een van de mooiste LEGO Architecture gebouwen is het Sydney Opera House. Hiervan is ook een grote variant in de LEGO Creator serie.

Wat erg jammer is, is dat maar weinig winkels Lego Architecture verkopen. In de lokale speelgoedzaken vind je dit niet en vind je alleen de meest populaire LEGO dozen terwijl deze LEGO Architecture gebouwen juist zo mooi zijn. Omdat deze niet overal verkrijgbaar zijn is het wel zo handig om online de prijs van LEGO Architecture te vergelijken.

Ieder jaar worden nieuwe gebouwen aan de Architecture serie toegevoegd. In 2015 zijn dat de Lincoln Memorial en Flatiron Building. Tegelijkertijd verdwijnen er ook uitvoeringen zoals Rockefeller Center. Als je de “discontinued” uitvoeringen nu nog wil kopen, moet je er grof geld voor betalen. In plaats van €30 moet je nu soms wel €180 betalen. LEGO Architecture zijn echt collectors-items (interessant voor de verzamelaar of handelaar).

Comments are closed.