Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een wortelkanaalbehandeling

Dit is hele andere koek dan gewoon even een verstandskies trekken. Een wortelkanaalbehandeling is letterlijk een zenuwbehandeling. Het heeft symptomen zoals hevige kiespijn. Deze pijn ontstaat door een knelling in de zenuw of een ontsteking in de pulpa. De pulpa is het ‘levende’ van de tand/kies en is dan ontstoken en moet worden verwijderd. Zo wordt het verspreiden van de ontsteking voorkomen.

De behandeling kunnen verschillen. Dit heeft te maken met de verschillende wortels en nesteling van de tanden. De voortand heeft bijvoorbeeld maar één kanaal en dit is dus makkelijk te verhelpen. Je boven kiezen daarin tegen hebben vier kanalen en vaak kromme wortels. Dit maakt het zoals je begrijpt een stuk moeilijker. Hierdoor varieert de behandeling ook van een half tot twee en een half uur. De behandeling vindt plaats met behulp van een rubberdam. Er wordt een klemmetje op de tand/kies geplaatst en er wordt een rubberlapje naar achter gespannen. Hierdoor kunnen geen bacteriën en of speeksel in de wond komen.

De tandarts gaat ruimte maken om te werken. Er wordt een opening gemaakt zodat de pulpa goed bereikbaar is. Nadat de opening is gecreëerd wordt de opening schoongemaakt. Dit om verdere problemen te voorkomen. Doormiddel van veilen en boren wordt het gat groter gemaakt. De operatie wordt ondersteund door röntgenfoto, de tandarts kan op deze manier inschatten hoever hij nog met de pinnen naar beneden kan. Nadat het probleem is opgelost wordt het gat weer opgevuld.

Om verdere problemen te voorkomen en een eventuele extractie kies te voorkomen is het van essentieel belang deze operatie uit te voeren. Vergeet niet dat de mond het belangrijkste is dat wat betreft het uiterlijk. Op het moment dat jij een vieze mond hebt zal dit mensen afschrikken en een afkeer creëren. Hiernaast is een pijnlijke mond gewoon heel moeilijk en vervelend. Je kan er heel veel last van hebben het lijdt verschrikkelijk af.

Comments are closed.