Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een schoonheidssalon?

In een schoonheidssalon worden vaak diverse massages gegeven. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende massages die gegeven worden in de schoonheidssalon.

De ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage wordt het meest gegeven in een schoonheidssalon. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt vaak het gezicht en decolleté gemasseerd. De ontspanningsmassage kan je op elk deel van het lichaam uitvoeren. Denk hierbij aan de rug, de benen en de armen.  Een ontspanningsmassage is stressverminderend doordat de spieren zich helemaal kunnen ontspannen. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd tijdens een ontspanningsmassage in de schoonheidssalon. Vaak wordt de massage met een heerlijk geurende olie uitgevoerd.

De bindweefselmassage

De bindweefselmassage komt steeds meer voor in de schoonheidssalon. Bij de bindweefselmassage wordt de laag tussen de huid en de spieren gemasseerd: het bindweefsel. De zenuwen tijdens deze massage worden geprikkeld door verschillende massagegrepen en technieken. De doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor verklevingen verminderen. Deze massage heeft een huidverbeterend effect. Het is een erg pittige massage. Een schoonheidssalon heeft voor deze massage een speciale cursus moeten volgen.

De shiatsu massage

De shiatsumassage is een Japanse massage. Shiatsu betekent vingerdruk. De shiatsumassage staan bij de schoonheidssalon ook wel bekend als de drukpuntmassage. De shiatsumassage heeft een huidverbeterende werking en een ontspannende werking. Shiatsu ziet het gezicht als de spiegel van alle lichaamsfuncties. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord, kan dit leiden tot huidproblemen. Zo kan een schoonheidssalon die shiatsumassage toepast een relatie leggen tussen steeds op dezelfde plek terugkerende puistjes (de huidconditie) en een orgaan (de bron van de energieverstoring).

De hotstone massage

Tijdens een hotstonemassage in de schoonheidssalon wordt er gebruik gemaakt van warme stenen. Deze stenen zorgen ervoor dat de bloedvaten gaan verwijden, waardoor de bloedsomloop verbeterd. Ook is een hotstone massage een echte ontspanningsmassage. Door de warmte van de stenen en de geurende oliën die worden gebruikt tijdens de massage zult u zich heerlijk ontspannen voelen.

 

Wilt u meer informatie over bovenstaande massages? Neem dan contact op met uw schoonheidssalon.

Comments are closed.