Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een roetfilter?

Een roetfilter is een filter die je kunt vinden bij auto’s met een dieselmotor. De roetfilter is bedoeld om de schadelijk roetdeeltjes die de motor uitstoot op te vangen. Afhankelijk van de soort roetfilter vangt deze tussen de 30 en 95 procent van de deeltjes op. Roetdeeltjes ontstaan bij onvolledige verbranding van de diesel. Het roetfilter wordt gestimuleerd door de overheid omdat het voor het milieu vele malen beter is. Daarom worden er ook subsidies voor vrij gemaakt. Nou zijn er voor en tegenstanders van de roetfilter, er zijn mensen die beweren dat het plaatsen van een roetfilter op een dieselmotor schadelijk zijn voor de motor zelf. De voordelen van het verwijderen van een roetfilter zijn:

Waarom een roetfilter verwijderen:

  • Een roetfilter laten verwijderen voorkomt schade aan de motor
  • Zonder roetfilter verminder je het brandstof verbruik
  • Minder onderhoudskosten aan de motor
  • Minder storingsgevoelig

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van de roetfilters. Mocht je er interesse in hebben dan raden we aan om met hun de mogelijkheden en de voordelen voor je auto en portemonnee eens te bespreken.

Je mag gewoon een roetfilter verwijderen het zal geen problemen opleveren bij de algemene periodieke keuring. De keuze is aan jezelf kies je voor het milieu of de portemonee

Comments are closed.