Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een KTM motor precies?

Een KTM motor is een motorfiets afkomstig uit Oostenrijk en is ook wel bekend als fietsen –en automerk. Door Hans Trunkenpolz is KTM in 1954 opgericht, waar hij in eerste instantie begon met de productie van terreinmotoren. KTM is dan vooral ook bekend van zijn terreinmotoren, die veelal gebruikt worden voor motorcross. Tegenwoordig is KTM ook een andere weg ingeslagen en produceren ze nu ook wegmotoren.

Er zijn verschillende soorten KTM motoren waar KTM bekend mee is geworden. Zoals genoemd is de crossmotor de bekendste en bestverkochte motor van KTM. Deze groep valt onder de categorie terreinmotoren. Dan heeft KTM sinds 1994 ook nog de wegmotoren. Als eerste werd de KTM Duke motor op de markt gebracht en dit gaf de markt van de wegmotoren een behoorlijke impuls in die tijd.

Behalve de KTM motoren, heeft KTM in 2007 ook nog iets extra’s toegevoegd aan het assortiment ter ere van het 50-jarig bestaan van de Oostenrijkse producent. Er werd een speciaal soort auto gebouwd, de KTM X-Bow. Dit is een extreem lichte sportauto met een Audi-motor. De auto is eigenlijk alleen bedoeld om mee te rijden op het circuit, maar is volgens de wet ook goedgekeurd om mee te rijden op de openbare weg.

Comments are closed.