Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer welke rond 1960 werd ontwikkeld om loodsen en fabrieken te voorzien van een veilige en naadloze vloer. Echter wordt de epoxyvloer ook steeds vaker particulier toegepast. Steeds meer interieurarchitecten nemen het idee van een epoxyvloer mee naar hun klanten en de voordelen spreken voor zich. Met eigenschappen als een hoge hardheid, geen naden en uitzettingsvoegen zijn niet meer nodig kunnen we wel stellen dat de epoxyvloer een ware verbetering is voor een ieders interieur.

Eigenschappen
Een epoxyvloer is, zoals we hierboven al even noemden, een naadloze gietvloer die een hoge hardheid geniet. De vloer wordt aangebracht op een bestaande draagvloer. Een epoxyvloer bestaat doorgaans uit diverse lagen van twee á drie millimeter dik. Bovenop de epoxyvloer wordt een laag aangebracht die de vloer beschermt tegen zuur en olie, maar zorgt er ook voor dat u zo lang mogelijk van uw vloer kunt genieten.

Onderhoud
Een epoxyvloer onderhouden is net zo belangrijk als ieder ander onderhoud in en om uw woning. Dagelijks onderhoud, voor professioneel gebruik van de vloer, vereist een stofzuiger of een borstel. Gebruikt u de vloer particulier dan kunt u dit ook prima één keer in de week doen. De eerste paar weken gebruikt u geen water op de vloer, daarna wast u de vloer met koud of met lauw water in combinatie met de juiste schoonmaakmiddelen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor het behandelen van een epoxyvloer.

Voor meer informatie over epoxyvloeren en mogelijke toepassingen voor u kunt u naar een interieurdesigner in Limburg zoeken. Daarbij kunnen we Cr33mers aanraden, dé specialist in interieur.

Comments are closed.