Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een draaibank

Een draaibank is een werktuigmachine die je gebruikt voor het bewerken van cilindervormige werkstukken. Draaien is een verspanende techniek. Dit apparaat verschilt heel erg met de meeste andere werktuigmachines, want bij de draaibank staat het snijgereedschap (draaibeitel) stil, terwijl het andere werkstuk beweegt (draait). De draaibank bestaat veelal uit een gietijzeren constructie, het andere deel dat op de grond staat het de voet. Daarboven op staat het draaibankbed. Bij de grotere draaibanken zijn voet en bed uit 2 delen gemaakt. Bij grotere draaibanken zijn voet en bed uit 2 delen gemaakt. Dit is bijvoorbeeld bij een tafeldraaibank die bestaat uit een voet en het bed uit een enkel stuk gietijzer.

Meestal wordt de draaibank aangedreven door een elektromotor via een overbrengingssysteem, bestaande uit V-riemen en/of tandwielen waardoor men verschillende toerentallen kan kiezen.

Eigen ervaring

Afgelopen jaar ben ik begonnen met het verspanen van heel veel hout. Ik deed dit bij een fabriek die een draaibank hadden staan. Ondertussen heb ik zoveel hout te verspanen dat ik eigenlijk een eigen draaibank wil aanschaffen. Er zijn 2 soorten draaibanken. Een metaaldraaibank en plus een normale draaibank. Ik heb veel op internet gekeken maar ik kwam er niet helemaal uit tot ik bij deze website kwam. Alles stond duidelijk en goed uitgelegd. Ik was eigenlijk meteen overstag. Ik heb een offerte besteld en binnen een week had ik mijn eigen draaibank!

 

Comments are closed.