Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is een betrouwbare autorijschool?

U wilt rijlessen gaan nemen, maar voor welke rijschool moet u kiezen? U wilt natuurlijk wel zeker weten, dat u in zee gaat met een betrouwbare rijschool, waar u het autorijden op een correcte wijze leert, het slagingspercentage hoog is en u een eerlijke prijs betaalt. We helpen u hier op weg met tips om snel een betrouwbare autorijschool bij u in de buurt te vinden

Betrouwbare autorijschool kiezen

Bent u op zoek naar een betrouwbare autorijschool bij u in de buurt, dan is een van de belangrijkste adviezen die we u kunnen geven om te praten met vrienden en familieleden, om erachter te komen waar zij hun rijles hebben gevolgd en wat hun ervaringen zijn. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om bij het CBR te checken wat het slagingspercentage van de rijscholen bij u in de buurt is. Sommige rijscholen zetten vaak hun slagingspercentage op hun website, maar het is altijd beter om dit te controleren bij een onafhankelijke instantie als het CBR.

Kwaliteitskeurmerk autorijscholen

U kunt ook nakijken of de rijscholen die u op het oog hebt, voorzien zijn van een kwaliteitskeurmerk. Het bekendste kwaliteitskeurmerk voor rijscholen in Nederland is BOVAG. Maar staar u niet blind op dit keurmerk, ook rijscholen die niet dit kwaliteitskeurmerk voeren kunnen van voldoende kwaliteit zijn. Een van de garanties die een BOVAG rijschool u echter wel kan geven, is dat u niet uw geld kwijt bent als uw rijschool tussentijds failliet zou gaan. Daarbij kunt u in het geval van ernstige klachten over uw rijschool terecht bij de Geschillencommissie Rijopleidingen.

Proefles en lesovereenkomst

Een andere goede manier om erachter te komen of een rijschool u aanspreekt of niet is door een vrijblijvend gesprek aan te gaan met de rijschool. Verschillende rijscholen bieden zelfs een gratis proefles aan. Maak van die mogelijkheid gebruik. Laat u nooit overhalen om direct een lesovereenkomst te tekenen. Neem de overeenkomst eerst mee naar huis en lees hem op uw gemak door voordat u akkoord gaat.

Comments are closed.