Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is de perfecte overlijdensrisicoverzekering?

Wat de perfecte overlijdensrisicoverzekering is hangt van een aantal factoren af. De premie die u gaat betalen kan door verschillende factoren bepaald worden. De prijs per verzekeraar wisselt vaak van heel hoog naar realistisch. Er word uiteraard gekeken naar de gezondheid van de premiebetaler, hoe lang wilt u verzekert zijn en hoe oud bent u op het moment dat u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Rokers zijn het minst gunstig gezind, verzekeraars vragen de meeste premie voor mensen die roken.
De perfecte risicoverzekering bestaat niet. Deze is voor iedereen verschillend.
Vergelijken is gratis op overlijdensrisicoverzekering.nl

Kan je overstappen met een overlijdensrisicoverzekering?

Als u vind dat u teveel premie betaalt voor uw overlijdensrisicoverzekering en u denkt eraan om naar een andere verzekeraar over te stappen laat u dan goed informeren. Maar het zal niet zoveel rompslomp geven als u denkt. Denk dus niet; ik laat het maar zo want het kost me teveel tijd en gedoe om over te stappen. Het kan zo verschrikkelijk simpel zijn om naar de concurrent over te stappen. Er zijn verschillende redenen om over te stappen met uw overlijdensrisicoverzekering maar de grootste en voornaamste reden is dat het vaak veel goedkoper kan omdat de kosten van de premies erg laag zijn geworden. En misschien bent u onder tussen wel ouder geworden maar ook gestopt met roken waardoor de premie een stuk minder kost dan toen u jaren geleden de overlijdensrisicoverzekering afsloot. Het is dus zeker de moeite waard om even naar uw polis van uw overlijdensrisicoverzekering te kijken.

Overlijdensrisicoverzekering en de belastingdienst?

Een overlijdensrisicoverzekering en de belastingdienst hoe kan je daar je voordeel uithalen? Moet je belasting betalen over het uitgekeerde geld van de overlijdensrisicoverzekering? Kan je de premie van de overlijdensrisicoverzekering aftrekken bij de belasting? Als u getrouwd bent of u bent een geregistreerd partnerschap aangegaan dan spreekt het allemaal van zelf sprekend, maar als u kin bent van degene die een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten dan is het allemaal moeilijker dan u zou willen.

Als u inkomstenbelasting gaan aangeven hoeft u geen overlijdensrisicoverzekering aan te geven want helaas daar zit geen extra geld in. Maar over het geld wat vrij komt nadat een overlijdensrisicoverzekering heeft uitbetaald daar moet u toch echt wel erfbelasting over betalen. Gelukkig hoeft u pas erfbelasting te betalen als het een heel hoog bedrag is dat wordt uitgekeerd. Zie belastingdienst voor verdere info. Woont u samen op bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd, dan kunt u zelfs besparen op de erfbelasting. Als u een overlijdensrisicoverzekering afsluit maar uw man of vrouw betaalt de premie dan is de overlijdensrisicoverzekering erfbelasting vrij. Dit dient u goed aan te geven in uw polis. Als u de lid bent van de consumentenbond dan kunt u het zo geheten “kruislings” afsluiten makkelijker doen en hoeft u daar niet extra op te letten. Kleinkinderen kinderen zullen eerder erfbelasting moeten betalen dan de partner, helaas liggen die bedragen veel lager dan die voor de partner.

Comments are closed.