Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Wat levert een zonnepaneel op aan energie en wat is de opbrengst van zonnepanelen?

In steeds meer warme landen maken veel mensen gebruik van de mogelijkheden van zonnepanelen. Door de grote opbrengst van zonnepanelen kunnen die mensen enorm veel besparen op hun energiekosten. Maar niet alleen in warme landen is de opbrengst van zonnepanelen hoog genoeg om hiervan te profiteren. Ook in ons natte Nederland is er genoeg te verdienen aan zonnepanelen.

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van het vermogen van zonnepanelen. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Wattpeak.

Opbrengst zonnepanelen gemiddeld

Stel u zou 16 zonnepanelen bij Solure kopen en laten installeren. De opbrengst van deze 16 zonnepanelen is in een jaar 3500kWh. Per paneel komt dit dus neer op ongeveer 220kWh per jaar. Hiermee kunt u in een jaar voorzien in de energiebehoefte van een gemiddeld gezin.

Plaatsing zonnepanelen van grote invloed op opbrengst zonnepanelen

De plaatsing van de zonnepanelen is van invloed op wat een zonnepaneel aan energie levert. Als u uw zonnepanelen op het zuiden plaatst is de energieproductie van de zonnepanelen hoger dan op het noorden waar de zon veel minder schijnt. Ook de hoek waarin de zonnepanelen worden geplaatst en de hoeveelheid schaduw op zonnepanelenworden is van invloed op de opbrengst van de zonnepanelen.

Hogere opbrengst zonnepanelen dan verbruik? Lever terug!

Wat als de opbrengst van zonnepanelen hoger is dan uw energieverbruik? Als dit hoger is dan de hoeveelheid energie die u verbruikt, bijvoorbeeld op een zomerse dag dan kunt u de opgewekte energie terugleveren aan uw energieleverancier. Uw energieleverancier is verplicht deze teruggeleverde energie aan u te verrekenen. Zo kunt u met zonnepanelen niet alleen besparen op uw energierekening maar kunt u er ook nog eens lekker aan verdienen.

Comments are closed.