Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wat heb je nodig om te tennissen?

Wil je gaan beginnen met tennissen, maar weet je niet zo goed wat je allemaal moet kopen? Geen probleem! Wij helpen je op weg door een aantal tips te geven over de kleding, schoenen en het racket dat je nodig hebt om te kunnen spelen.

 

Kleding

Het belangrijkste aan tenniskleding is dat het comfortabel en ademend is. Je moet er fijn in kunnen bewegen en de kleding moet je natuurlijk nooit belemmeren! Ook is het belangrijk dat de stof kan ademen en het vocht goed kan afvoeren, zodat je daar geen last van hebt. Tijdens het sporten is het van belang dat je lichaamstemperatuur op een constant niveau blijft, anders houd je het niet lang vol. Geschikte kleding kan hierbij helpen. Zorg dus dan je een shirt en broekje koopt van bijvoorbeeld polyester, dat is een prettige stof. Als je ook met kouder weer wilt spelen, schaf dan ook een tennisjack, trui of vest aan voor de warmte en eventueel tegen de regen.

 

Schoenen

Bij de schoenen moet je er vooral op letten dat ze de baan niet kunnen beschadigen. Verder kun je letten op schokdemping, grip, comfort, flexibiliteit en stabiliteit. Bedenk eerst op elke ondergrond je van plan bent om te gaan spelen en bekijk daarna welk soort schoenen hierbij past. Enkele goede merken voor tennisschoenen zijn: k swiss schoenen, Adidas schoenen, Nike schoenen en Asics schoenen. Als je twijfelt is het verstandig om je te laten adviseren in een sportschoenenwinkel.

 

Racket

Het belangrijkste van alles is natuurlijk het tennisracket! Bij het kopen van een racket moet je op 5 verschillende dingen letten: het gewicht, de bladgrootte, het zwaartepunt, het type slag dat u gebruikt en de lengte van het frame. De rackets zijn beschikbaar in veel verschillende prijscategorie├źn. Ook hierbij is het aan te raden om naar een winkel te gaan en je daar te laten adviseren.

Comments are closed.