Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wasmachine pompt niet af, wat nu?

Als je was klaar is, wil je wel dat als je het deurtje open doet, er niet een plens water over je voeten stroomt uit de wasmachine. Gebeurt dat wel, weet je ook meteen dat er iets mis is met de wasmachine. Het is natuurlijk niet normaal dat er een hele plas water ligt als je je wasmachine open doet. Mogelijk heb je dan hulp nodig van de service monteurs van de Witgoed Reparatie Centrale, maar kijk eerst goed naar de volgende tips.

wasmachine-pompt-niet-afHet eerste wat er mis kan zijn is dat het filter van de pomp verstopt zit. Als dit zo is, kan het water niet weg stromen door het filter heen. De beste en meest logische optie is dan ook om het filter schoon te maken. Om dat te doen, haal je de stekker uit het stopcontact. Aan de onderkant van de wasmachine zit de pomp. Zorg dat je een emmer of iets dergelijks bij de hand hebt om water op te vangen. Als al het water weg is, kun je het filter loshalen. Als je het filter hebt schoongemaakt kun je deze weer terug plaatsen.

Het kan ook zo zijn dat de schoepen van de afvoerpomp geblokkeerd zijn. Deze worden geblokkeerd door allerlei spullen. Knopen, muntjes, haren, stof, etc. Als dat zo is, kunnen de schoepen niet meer draaien.
Ook kan de afvoerslang geblokkeerd zijn. Misschien zit er vuil in. Maar het kan ook zo zijn dat er een knik in de slang zit waardoor het water niet door de slang kan komen. De afvoerslang zit aan de achterkant van de wasmachine.
Als laatst kan het zijn dat de vaste afvoer geblokkeerd is. Dit is de afvoer waar de slang van de wasmachine in zit. Als je deze slang eruit haalt en er wat water in giet, kun je zien of dit water wegloopt. Is dit niet het geval, dan zit deze afvoer verstopt. Dit kun je oplossen met ontstoppingsmiddelen.

Comments are closed.