Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Wanneer is loopbaanbegeleiding handig

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Maar hoe zoek je, waar zoek je en hoe pak je het aan? Hoe zorg je er voor dat jij aantrekkelijk bent voor de arbeidsmarkt? Waar moet je op letten? Hoe vergroot je je zelfvertrouwen en hoe kom je aan het lef om jezelf te ‘verkopen’? De arbeidsmarkt is onderhevig aan constante veranderingen. Het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn wanneer je gaat solliciteren. Zo weet je wat je ongeveer kan verwachten en hoe je je daarop kan voorbereiden. Er zijn veel kapers op de kust, de werkloosheid daalt maar is nog steeds aanzienlijk. De kunst is om diegene te zijn die het meest interessant is voor een potentiele werkgever. In deze blog lichten wij loopbaanbegeleiding toe.

Wanneer kun je loopbaanbegeleiding inzetten

Of je nu een baan in loondienst zoekt of een carrière als zelfstandige ambieert. Er gaat een heel proces vooraf aan het daadwerkelijk solliciteren of beginnen als zelfstandige. Dat proces is de basis van alles. Het gaat erom dat je stevig in je schoenen komt te staan, weet wat je wilt, wie je bent en hoe je dat gaat bereiken. Meestal lukt je dat niet in je eentje. Het is fijn maar zeker ook effectief om je te laten begeleiden door een loopbaanadviseur of –begeleider. Loopbaanbegeleiding is er voor iedereen, voor elk niveau en voor elke beroepservaring. Of je nu directeur, zelfstandige of een vakman bent; iedereen kan geholpen worden.

Loopbaanbegeleiding voor iedereen geschikt

Soms komen mensen via hun werkgever bij een loopbaanbegeleider terecht. Soms omdat er in het werk problemen zijn maar vaak ook omdat het bedrijf gaat reorganiseren en mensen opnieuw moeten gaan solliciteren op functies binnen de organisatie. Maar het is ook heel goed mogelijk om zelf hulp in te schakelen. De investering is voor het leven. Zoek eens naar mensen in je omgeving die een dergelijk traject hebben gevolgd en vraag naar hun ervaringen. Loopbaanbegeleiding Zwolle heeft mij in ieder geval enorm geholpen. Het is hard werken maar je krijgt er zo veel voor terug! Bel ze en hoor wat ze voor je kunnen betekenen.

loopbaanbegeleiding Zwolle

Comments are closed.