Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Waarvoor gebruik je een wandventilator?

Een wandventilator is uiteraard bedoeld om een ruimte te ventileren, maar in welke ruimtes kent de wandventilator allemaal zijn toepassing? Welke ruimtes moeten allemaal goed geventileerd worden en wat voor een ventilator heb je dan precies nodig? Waar moet je precies rekening mee houden en welke grootte is geschikt voor welke afmeting qua ruimte. Er moet niet te veel of juist te weinig ventilatie in een ruimte zijn, dus hoe ga je dit goed afstellen.

In de eerste plaats wordt een wandventilator vaak ingezet in een stal en daarom wordt het ook wel een stalventilator genoemd. Denk aan een warme stal met varkens, met kippen of met koeien, bijvoorbeeld op een warme zomerse dag. Deze beesten kunnen het dan heel warm en benauwd krijgen als de ruimte niet goed geventileerd wordt en kunnen zelfs overlijden. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar alle voorvallen van honden die in de zomer in de auto worden gelaten met de ramen dicht. Het kan dan al heel snel te laat zijn voor zo’n beestje met fatale gevolgen.

Naast ventilatie van stallen moet er ook goed geventileerd worden in machinekamers. Sommige motoren draaien overuren en er komt veel warmte vrij. Als deze ruimte blijft hangen in de machinekamer dan kan er een vervelende situatie ontstaan. Als het te warm wordt dan kan het zo zijn dat de machines oververhit raken en dat deze niet goed meer functioneren. Met een wandventilator kun je dit voorkomen en bied je de ruimte voldoende koele lucht door middel van ventilatie.

Wandventilatoren worden ook wel ingezet in computer of server ruimtes. Ook deze ruimtes worden snel warm en voor een goede werking van de apparatuur moet er goed geventileerd worden. Als een server te warm wordt raakt deze overbelast en kan het zo zijn dat de apparatuur kapot gaat. En dat wil je natuurlijk niet bij een server waar websites en bestanden van meerdere bedrijven op staan. Dat kan voor grote problemen zorgen en mogelijk ook nog eens voor verschillende financiƫle claims van de betrokken partijen. Daar wil je helemaal niets mee te maken krijgen. Met een wandventilator kun je dergelijke problemen zien te voorkomen.

Comments are closed.