Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Voordelen van poedercoating

Poedercoaten, ook wel poederlakken of poederverven genoemd, is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder (tijdelijk) plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt. Poedercoating is een uitstekende keuze voor bescherming van metaal.

Wat zijn de voordelen van poedercoaten?

  • Materialen worden slijtvast;
  • Hamerslag of structuur effecten zijn mogelijk;
  • Hoogglans, mat of zijdeglans poedercoaten;
  • Alle Ral-kleuren zijn mogelijk;
  • Vochtresistent.

Door de spuittechniek krijgt u een ultradunne laag, zodat de eigenschappen en afmetingen van uw producten goed gewaarborgd blijven. De dikte van de coating kan naar uw wens worden aangepast. En tevens zijn de poedercoating prijzen natuurlijk altijd verschillend, want de poedercoating prijzen zullen altijd in verhouding staan met de kwaliteit en kwantiteit dat er voor u geleverd wordt.

De klanten van poedercoating bedrijven zijn metaal- en constructiebedrijven, de automotive sector, gevel- en interieurbouwers of machinebouwers en veel meer. In elk bedrijfstak wordt er in principe wel is gebruik gemaakt van poedercoating. Wilt u binnenkort iets laten poederlakken, natlakken, stralen of schooperen? Dat kan! Klik op de linkjes in dit bovenstaande blog, en u wordt door-gelinkt naar de website van één van dé specialisten op het gebied van poedercoating!

Comments are closed.