Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Voordelen van een GPS tracker

Voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers kent een GPS tracker veel voordelen. Zo kan een particulier een GPS tracker gebruiken ter diefstalpreventie van zijn of haar auto terwijl een grote zakelijke gebruiker alle lease auto’s in de gaten kan houden of zij niet te vaak en te veel hardrijden en dergelijke. Alle voordelen van een GPS tracker vind je in dit artikel.

 

Rittenregistratie

Met gebruik van een GPS tracker kan je eenvoudig de rittenregistratie van je wagenpark bijhouden. Dit gebeurt vaak volledig automatisch. Hierdoor kan de onderneming gemakkelijk de kilomaterregistratie aan de Belastingdienst rapporteren als hier om wordt gevraagd. Dit is voornamelijk handig wanneer je veel werknemers in de buitendienst in dienst hebt. Om dan alle rittenregistraties handmatig te doen kost dat veel tijd. Ook kan een GPS tracker eenvoudig de kortste routes plannen en kan een werkgever gemakkelijk controleren of deze routes ook worden gereden.

 

Diefstalpreventie

Zoals al eerder aangegeven werkt een GPS tracker ook goed als diefstalpreventie en kan het helpen de auto sneller terug te vinden als deze wel wordt gestolen. Je kan eenvoudig alle voertuigen lokaliseren door middel van de GPS tracker. Bij sommige trackers is het ook mogelijk om alarmmeldingen in te stellen. Met deze meldingen krijg je dan een sms of mail wanneer een voertuig buiten bepaalde kaders rijdt, zoals buiten een bepaald gebied of als er wordt gereden door een verkeerde chauffeur of tijdens een tijd die helemaal niet hoort, zoals midden in de nacht.

 

Inzicht in je wagenpark

Een GPS tracker kan je real-time inzicht geven over verschillende gegevens van een auto of ander voertuig. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het verbruik een stuk hoger ligt dan verwacht. Dit kan een vervolg zijn van het rijgedrag van werknemers, zoals het overtreden van de maximum snelheid. Een GPS tracker kan helpen hier snel achter komen.

Comments are closed.