Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Voordelen en nadelen van het inhuren van administratiekantoor

Het inhuren van een administratiekantoor in Rotterdam brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Toch zijn er veel zzp’ers die er baat bij kunnen hebben. In dit artikel lees je zowel de voor- als nadelen voor het inhuren van een administratiekantoor in Rotterdam.

 

Voordelen van een administratiekantoor

Afhankelijk van je bedrijf wat je hebt kan het inhuren van een administratiekantoor voordelen bieden. Wanneer je maar een paar uitgaande facturen per maand hebt en weinig inkoop doet dan ben je met enkele uren administratie per maand al klaar. Maar ben je bijvoorbeeld een aannemer die veel materialen inkoopt en ook nog eens op veel verschillende adressen werkt, dan wordt de administratie al een stuk complexer. Het inhuren van een administratiekantoor kan je dan veel tijd besparen die jij weer kan steken in je onderneming.

 

Wanneer de gehele administratie op orde is, is het ook gemakkelijker om belastingaangiften te doen. Daarnaast dien je een volledige administratie te hebben die binnen een redelijke termijn te controleren is en moet je hem lang genoeg bewaren. Doe je dit niet, dan kan je flinke boetes van de Belastingdienst verwachten. Zij berekenen dan zelf je omzet en winst en zullen hieraan de aangiftes koppelen. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat jouw administratie op orde is en lang genoeg wordt bewaard. Hierdoor heb je veel minder kans op boetes.

 

Nadelen van een administratiekantoor

Een van de belangrijkste nadelen van het inhuren is natuurlijk de extra kosten die je moet maken. Voor de administratie je kiezen voor een boekhouder bij een administratiekantoor of voor een accountant. Voor starters en kleine bedrijven is een boekhouder voldoende, daarnaast zijn de kosten voor een accountant een stuk hoger. De kosten verschillen natuurlijk ook aan de hand van wat je uitbesteed, besteed je de gehele administratie uit of bijvoorbeeld alleen belastingaangiftes? Een zzp’er is ongeveer €500 per jaar kwijt. Dit geld heb je door middel van een goede boekhouder snel terug verdient omdat hij of zij fiscale voordelen kent.

 

Naast het kostenplaatje kan het uitbesteden van de administratie ervoor zorgen dat je minder concrete financiële kennis op doet. Als je zelf de tijd neemt om de administratieve taken jezelf aan te leren zal dit ervoor zorgen dat je meer kennis krijgt als ondernemer.

Comments are closed.