Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Verschil klapmodel en petmodel markies

Verschil klapmodel en petmodel markies

Een markies geeft uw woning een mooie en look. Nu kunt u kiezen uit verschillende markiezen, uit een klapmodel of een petmodel. Er zit een verschil tussen deze twee modellen. Wilt u namelijk een markies voor een raam hebben waar geen doorgang is, kunt u het beste kiezen voor een klapmodel. Wilt u een markies hebben voor een schuifpui of over een wandelpad heen, dan kunt het beste kiezen voor een petmodel. Het zit een beetje in de naam maat een petmodel lijkt een beetje op een pet. De petmodel zit hoger dan een klapmodel en geeft u dus de ruimte om er onder door te kunnen lopen.

Zonwering

Naast de markiezen zijn er allemaal andere soorten zonwering op de markt. Zo kunt u kiezen bij een specialist uit zonwering buiten die u uit kunt klappen maar ook uit zonwering die u binnen voor de ramen kunt hebben. Er zit zo zijn voor en nadelen aan deze soorten zonwering. Voor buiten kunt u kiezen uit markiezen een knikarmscherm, rolluiken of een zonnescherm. Deze bieden u bescherming tegen de zon zowel binnen als buiten. Als u een groot scherm heeft kunt u er buiten onder zitten. Bij rolluiken is dit niet van toepassing, maar die bieden weer het voordeel dat ze inbraakwerend zijn. Bij zonwering binnen in huis kunt u denken aan jaloezieën of screens. Deze laten bijna geen zon door en belemmeren voorbijgangers het zicht indien ze naar binnen willen kijken. Er bestaan jaloezieën waarbij het wel mogelijk is om zelf naar buiten te kijken, maar die pottenkijkers niet de mogelijkheid geeft om naar binnen te gluren.

Klapmodel markiezen

Klapmodel markiezen kunt u voor uw ramen plaatsen om de zon buiten het huis te houden. Zorgt u er wel voor dat u deze markies niet voor een deur of een in- of uitgang plaatst. Dan kunt u namelijk lastig het huis uit komen en voor deze situaties kunt u beter de petmodel plaatsen. De klapmodel is uitsluitend voor over een raam. U kunt er namelijk niet onderdoor lopen, daar hangt de markies te laag voor. Er wordt dan ook geadviseerd een dergelijke zonnewering niet te plaatsen op locaties waar dit niet handig is. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een looppad als bijvoorbeeld voor boven een terras.

Comments are closed.