Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Verlenging laag btw tarief in de bouw

Goed nieuws voor de bouwsector. De minister van Economische Zaken (Henk Kamp) heeft bekend gemaakt dat het lage btw tarief nog eens met 6 maanden verlengd wordt. Dit is voor zowel de consument als de bouw- en klusbedrijven erg goed nieuws.

De bouw heeft het nog steeds moeilijk

In het nieuws kunnen we iedere week zien dat de bouwsector de crisis nog lang niet te boven is. Sterker nog, het aantal faillissementen is nog steeds groot en daardoor stijgt ook de werkloosheid nog in deze sector. Doordat het lage btw tarief van 6% aangehouden wordt moet dit een prikkel geven aan de consument om de bouw- en klusbedrijven in te schakelen voor bijvoorbeeld een aanbouw, verbouw, kozijnen vervangen of zelfs nieuwbouw. Tot 1 juli is het lage btw tarief van 6% van kracht.

Is de bouw hiermee gered?

Nee, de bouwsector zal uiteraard blij zijn met de verlenging van deze maatregel maar het is zeker niet de oplossing voor de lange termijn. Het is een ‘steuntje in de rug’ zoals Branchevereniging Bouwend Nederland het beschrijft. De consument heeft nog weinig vertrouwen en geeft daardoor minder geld uit en de bouwsectoren vernemen dat hard. Ook de nieuwbouw staat stil door de crisis waardoor er minder opdrachten binnengehaald kunnen worden.

Toekomst

Niemand kan in de glazen bol kijken maar het is een feit dat er meer offertes en uiteindelijke opdrachten moet komen in de bouwsector. Letterlijk is deze sector de hoeksteen van de maatschappij. Vakmensen zoals schilders, stukadoors en glaszetters hebben direct baat bij een positieve wending in de bouwsector. Laten we hopen dat de 6% regeling een eerste aanzet is naar de weg terug.

Comments are closed.