Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Vergoeding bij het afgeven van een sloopauto

Als je een goede (ogenschijnlijke) autosloperij hebt gevonden, dan is het vaak zo dat ze de vergoeding voor je auto vrijwel direct uitbetalen. Doen ze hier in zekere zin geheimzinnig over, dan is het een teken om snel naar een andere sloperij te gaan. Geld is echter niet het enige en allerbelangrijkste wat je moet krijgen. Je immers ook een geldig vrijwaringbewijs krijgen. Dit bewijs is essentieel en altijd nodig, want hiermee kun je aantonen dat de auto niet meer op jouw naam staat bij auto slopen.

Als je zo’n bewijs aan de verzekeringsmaatschappij (of een soortgelijke instantie) gaat laten zien, dan zul je geen premie meer hoeven te betalen. Wegenbelasting wordt vervolgens direct stopgezet. Op deze manier kun je geld overhouden en dit investeren in je nieuwe auto. Wanneer je dus het vrijwaringsbewijs ontvangen hebt, is dit een soort van een toekenning dat de sloopauto niet meer van jou is. Als er na de afgifte van de auto iemand gebruik maakt van de auto en boetes gaat verzamelen, dan ben jij niet meer aansprakelijk voor deze boetes.

Auto laten ophalen

Sommige autosloperijen in Nederland vragen helaas een kleine vergoeding voor het ophalen van jouw auto. Hier moet je niet mee in zee gaan, omdat velen dit kosteloos doen. Voor het vinden van een autosloop uit je eigen buurt, kun je maar beter gebruik maken van het wereld wijde web. Toets bijvoorbeeld het zoekwoord autosloop in en je ziet direct een aantal sloperijen uit je eigen omgeving.

Comments are closed.