Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Veiligheid kent geen prijs

Het is voor de bestuurder van een groot voertuig vervelend om achteruit te rijden. Grote voertuigen hebben een grotere dode hoek, waardoor het tijdens het achteruitrijden veel moeilijker is om dat veilig te doen. De kans op ongevallen is bij voertuigen met een grotere dode hoek ook hoger dan bij voertuigen met een kleinere dode hoek, want chauffeurs van deze voertuigen weten minder goed of er mensen achter het voertuig zijn dan bestuurders van kleine voertuigen.

Om schade, ongelukken en ongevallen tijdens het achteruitrijden tegen te gaan is het een goed idee om een achteruitrijcamera te installeren. Een achteruitrijcamera neemt het grootste deel van de dode hoek weg waardoor het achteruitrijden makkelijker wordt voor bestuurders. Een camera is erg goed voor bestuurders van een groot voertuig, maar ook bestuurders van een klein voertuig kan veel baadt hebben van een achteruitrijcamera, want deze bestuurders kunnen met een achteruitrijcamera veel beter achter hun voertuig kijken dan wanneer ze geen camera hebben. Door het betere zicht kunnen bestuurders van kleine voertuigen zo soms schade aan hun voertuig voorkomen, want objecten kunnen daardoor beter worden gesignaleerd.

De schade die dan aan zo’n voertuig wordt voorkomen, is dikwijls meer dan de prijs van een achteruitrijcamera. De reden waarom mensen geen achteruitrijcamera hebben is omdat een achteruitrijcamera kopen ergens tussen de tweehonderd en de driehonderd euro begint. Als je een iets betere camera wilt kost dat al snel vijfhonderd euro en dat hebben mensen niet over voor een achteruitrijcamera.

Het vervelende aan achteruitrijcamera’s is dat het niet mogelijk is om twee verschillende merken camera en monitor op elkaar aan te sluiten. Het is daarom niet mogelijk om een waeco achteruitrijcamera aan te sluiten op een monitor van orlaco. Als je een achteruitrijcamera wilt kopen ben je daarom aangewezen op een merk waardoor je duurder uit bent dan wanneer je zou kunnen vergelijken.

Comments are closed.