Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Uw skelter onderhouden?

Kinderen vanaf een jaar of 7 die graag buiten spelen vinden het vaak prachtig om met een skelter te spelen. Met een skelter kunnen ze al echt zichzelf voort bewegen en gaan en staan waar ze willen. Skelters zijn er bovendien ook van kunststof. Dus wilt u voor uw kind wel graag een skelter, maar geen zware skelter? Dan is een kunststof skelter ook een oplossing.

Het onderhoud van skelters

Skelters dienen goed onderhouden te worden om goed te blijven functioneren. Een skelter die vrijwel altijd buiten staat zal sneller gaan roesten dan wanneer een skelter vrijwel altijd ’s nachts binnen staat. Voor het onderhoud dient er ook een verschil gemaakt te worden in dagelijks, maandelijks, halfjaarlijks en jaarlijks onderhoud.

Voor het dagelijks onderhoud dient u de wielen en banden te controleren op beschadiging. Daarnaast is het controleren van de bandenspanning ook belangrijk. Tijdens het maandelijks onderhoud moet u vooral de besturing en het frame reinigen en controleren of alle bouten en moeren nog vastzitten.

Halfjaarlijks en jaarlijks onderhoud

Ook het jaarlijks onderhoud  van skelters is belangrijk omdat u natuurlijk een zo veilig mogelijke skelter voor uw kind wilt. Hiervoor moet u de Vrijloop schoonmaken en smeren en controleren op beschadiging. Voor het jaarlijks onderhoud dient de kunststof onderdelen te reinigen en ook te controleren op beschadiging.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.