Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Uitleg over een gala

Een gala – ook een galabal genoemd – is een deftig feest dat wordt bezocht in galakleding. Tegenwoordig is een gala een bekend fenomeen in de studentwereld. Vaak organiseren disputen of studentenverenigingen een gala om hun bestaan te vieren. Maar ook kerstgala’s zijn veelvoorkomend, bijvoorbeeld bij scholen of bedrijven.

Wie nodigt je uit voor een gala?

Voor een gala wordt je uitgenodigd door de organiserende partij. Deze uitnodiging wordt ruim van tevoren toegezonden, zodat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden.

Welke redenen zijn er voor een gala?

Een gala kan om verschillende redenen worden georganiseerd. Bijvoorbeeld om een bestaan te vieren van een tijdseenheid: diës (een jaar), olympiade (vier jaar), lustrum (vijf jaar), decennium (tien jaar), een generatie (vijf-en-twintig jaar) of een eeuw (honderd jaar).

Wat trek je aan?

Bij een gala kunnen twee soorten dresscodes worden gehanteerd: White Tie en Black Tie. White Tie komt vaak voor in studentenkringen. Mannen gaan gekleed in een rokkostuum en de vrouwen in  een lange avondjurk. Black Tie komt het meeste voor. Mannen gaan gekleed in een smoking en vrouwen kunnen kiezen of ze een korte of lange avondjurk dragen. Een decolleté is hierbij toegestaan.

Waar koop je galakleding?

Google is je beste vriend. Wanneer je de dresscode weet, kun je deze zoekterm in Google gebruiken om je nieuwe galakleding uit te zoeken. Zoek bijvoorbeeld naar ‘goedkope galajurken‘ (of gewoon ‘goedkope jurken‘) om een keuze te maken tussen de mooiste jurken die je online kunt bestellen. Voor een man: ‘smoking online bestellen’ of ‘dure smoking’. Probeer het eens en je zult zien dat ook jij je galakleding tegen komt.

Comments are closed.