Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Uitbesteden om geld te besparen

De schildersector is soms een vervelende sector om ondernemer in te zijn. In de schildersector zijn veel regels niet noodzakelijk zijn voor een goede bedrijfsvoering en daarom beperkend zijn voor een onderneming. Een zelfstandig ondernemer heeft helemaal niets aan deze regels en is ze liever kwijt dan rijk.

Naast de normale wetgeving, die voor alle bedrijven hetzelfde is, moet een bedrijf ook rekening houden met de regelgeving die vastgelegd is in de CAO van de branche. De schilders CAO is een CAO met veel regels en is daarom een beperkende CAO voor de bedrijfsvoering van een onderneming in de schildersector. De hoeveelheid en de aard van de regels maakt het voor ondernemers lastiger om hun onderneming te runnen. De meeste regels zijn meer beperkend dan functioneel en zouden er helemaal niet moeten zijn. Door deze regels heeft een ondernemer het vaak moeilijker dan strikt noodzakelijk.

Om het jezelf als zelfstandig ondernemer wat makkelijker te maken, kan je veel dingen uitbesteden. Dingen waar je zelf niet zoveel van af weet of dingen die minder geld kosten als je ze uitbesteed dan de tijd die je er nu aan besteed. Zo kan je de administratie, juridische zaken en personeelszaken vaak uitbesteden aan andere partijen.

Een administratiekantoor kan dan de delen van de administratie op zich nemen, waar de ondernemer niet zoveel vanaf weet of die de ondernemer heel veel tijd kosten. Door een goede balans te zoeken in het uitbesteden en in het zelf doen van dingen kan er veel geld worden bespaard voor een onderneming.

Door alle delen van een bedrijf zo uit te besteden of door goede tools te vinden voor delen van het papierwerk loopt de bedrijfsvoering vaak veel beter. Zo kan gebruik worden gemaakt van online urenregistratie met een employee self service. Door zulke tools zal de bedrijfsvoering een stuk makkelijker worden.

Comments are closed.