Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Tuinhuis beschermen tegen schimmel

Heb je je tuinhuis behandeld met beits en wil je groene aanslag en schimmel voorkomen? Lees dan snel verder. De ecologische verf van Moosefärg bevat een kleine hoeveelheid biologische conservering. Toch kan het, net als bij alle andere soorten verf, soms voorkomen dat er groene aanslag en blauwschimmel op je verf komen. De groene aanslag is van deze twee het minst schadelijk. Dit zijn namelijk algen die je met een simpel sopje makkelijk kunt verwijderen. Het nadeel is dat dit soort aanslag vaak terugkomt. Svampöd kan een goede oplossing zijn voor dit probleem. De blauwschimmel is wel een probleem. Deze schimmel groeit namelijk in het hout en bevraagt een grondige bestrijding. Ook hiervoor is het gebruik van Svampöd aan te raden.

Wanneer je een van deze twee problemen constateert, check dan eerst de ventilatie. Dit is namelijk een van de belangrijkste factoren om deze problemen op te lossen. Schimmel komt namelijk tevoorschijn wanneer hout voor een lange tijd vochtig is. Wanner hout de kans krijgt om goed te drogen, is de kans op schimmels aanzienlijk kleiner. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat uw net met white wash behandelde tuinhuisje voldoende ventilatie krijgt waardoor het hout goed opdroogt.

Ook al neem je nog zulke goede maatregelen, op sommige plekken is het nou eenmaal erg lastig om schimmel te voorkomen. In zo’n geval kun je wat zwaardere middelen gebruiken. Deze middelen zijn minimaal belastend voor mens en milieu, maar het is natuurlijk nog altijd beter om deze helemaal niet te gebruiken. De blauwschimmel is te herkennen aan zwarte puntjes op het hout. Deze puntjes zitten echter niet alleen op, maar ook in het hout. Wanneer je hier niets aan doet zal het zich binnen de kortste tijd overal nestelen. Behandel dit oppervlak dus grondig met lijnoliezeep en chloor. Om zeker te zijn dat het weggaat is het aan te raden om het hout ook nog eens te behandelen met het antischimmelmiddel Svampöd.

Comments are closed.