Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Tot rust komen in drukke periodes

Iedereen heeft wel eens drukke periodes, van die dagen dat je zo veel aan je hoofd hebt dat je nergens meer je rust kunt vinden. Je hoofd lijkt wel te ontploffen en de gedachten willen niet stoppen met malen. Wat je ook doet, je blijft dat onrustige gevoel hebben. Veel mensen zullen zich hier in herkennen, vooral mensen die hooggevoelig zijn, want veel hsp kenmerken gaan niet goed samen met stress. Daarom hier een tip om toch tot rust te kunnen komen in dit soort drukke periodes.

De eerste tip is om te proberen te mediteren, en nee, dat hoeft niet meteen heel zweverig te zijn! Het enige dat je hoeft te doen is even stilstaan, met je lichaam maar ook met je gedachten. Ga even lekker zitten en sluit je ogen. Laat eerst alle gedachten gaan, maar heb er geen oordeel over. Denk dus niet ‘Ik mag dit niet denken’ of ‘Ik moet dit denken’. Laat het gewoon even gebeuren. Ondertussen let je op je ademhaling. Als je dit even hebt gedaan en je gedachten worden wat rustiger, probeer dan even lekker aan niks te denken. Als je dit moeilijk vindt, kun je ook een rustige plek visualiseren, zoals een strand op een onbewoond eiland. Visualiseer dat je daar bent en dat je je nergens druk over hoeft te maken.

Als je hoofd hier lekker leeg van is geworden, pak dan pen en papier. Zet een timer op bijvoorbeeld 5 minuten of 10 minuten en ga schrijven. ‘Waarover?’ vraag je, nou over wat er in je op komt! Er zijn geen regels, het hoeft niet mooi en het hoeft niet goed. Schrijf gewoon wat je denkt en je zult merken dat dit opluchtend werkt. Soms worden dingen op papier ineens inzichtelijker en weet je waar je tegenaan loopt. Daar kun je vervolgens mee aan de slag gaan.

Comments are closed.