Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Ben je toe aan een nieuwe inrichting?

White wash, kalkwas, krijtwas, limewax, witte waas, allemaal termen die verwijzen naar dat leuke landelijke effect van grenen of eikenhout met een witte waas of niet geheel dekkende en brocante look. Maar wat is white wash nu eigenlijk? White wash meubels zijn meubels waarbij een gebleekte techniek wordt gebruikt zodat meubels, vloeren of accessoires een mooie gebleekte uitstraling krijgen. Dit terwijl de houtnerf zichtbaar blijft. Vroeger werd dit gedaan met kalk. De kalk trok in de nerven van het hout en gaf als resultaat een gebleekt effect.

Je kunt je meubels met white wash laten bewerken, maar je kunt het ook zelf doen. Wanneer u het laat bewerken, laat je het wel doen door vakmensen die het al meerdere keren hebben gedaan. Op deze manier kun je ervan overtuigd zijn dat het goed gebeurd en dat je er een langere tijd van kunt genieten. Je meubels hebben zo die mooie brocante uitstraling die je zo graag wilde hebben.

White wash is een eenvoudige manier dat je meubels totaal anders maakt. Meubels met white wash geeft je inrichting een totaal andere uitstraling.

De voordelen van white wash zijn:

–          Beschadigingen zijn eenvoudig te herstellen

–          Verdoezelt slecht uitgevoerd schuurwerk

–          Heeft nauwelijks onderhoud nodig

–          Natuurlijke uistraling

–          Geringe verkleuring van de print vanwege de aangebrachte whitewash

Natuurlijke uitstraling…

Wil je voor uw meubels ook graag gebruik maken van white wash? je meubels blijven een natuurlijke uitstraling hebben. Je zal geen enorm geverfde meubels hebben en het lijkt alsof de meubels er altijd al zo uit zagen. White wash meubels is een erg leuke en karakteristieke manier van inrichten!

Comments are closed.