Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Tips voor online boekhouden

Online boekhouden maakt je werk best wel makkelijker, maar er zijn wel een paar handelingen die je zou kunnen plegen om wat tijd te kunnen besparen. Hier zijn een paar tips waarbij je het beste uit je boekhouding zou kunnen halen.

 

 

  1. Gestructureerde administratie

Om informatie zo snel mogelijk te vinden is het belangrijk om het overzichtelijk te maken. Maak folders voor verschillende stukken zoals bankafschriften, akten en andere overeenkomsten. Inkoop- en verkoopfacturen zet je in aparte folders en organiseer ze volgens alfabetische volgorde en volgens factuurnummer.

 

  1. Maak duidelijke afspraken met klanten

Communiceren met de klant is belangrijk voor een vlotte verloop. Geef duidelijk aan wanneer ze een factuur kunnen verwachten en zorg ervoor dat je je daaraan houdt. Hierdoor bespaar je tijd en moeite, want je hebt merdere afspraken en discussies kunnen vermijden. Als de klant ziet dat je efficient te werk gaat is hij of zij dan ook genijgd zijn betalingen op tijd te doen.

 

 

  1. Gegevens op een factuur

Schrijf op elk factuur de gegevens die belangrijk zijn en die jij, je accountant en de Belastingdienst snel kunnen vinden. Gegevens zoals het grootboekrekening nummer, het boekstuknummer en de datum waarop het factuur betaald is. Ook kun je op facturen een iDeal button of betaalknop plaatsen zodat klanten sneller kunnen betalen.

 

 

  1. Gebruik je smartphone

Tegenwoordig is er van alles te doen met je mobiele telefoon. Ook je boekhouden. Je kunt je online boekhoudprogramma aan je smartphone koppelen met een app en zo je facturen direct in je boekhouding verwerken. Je bespaart hierbij veel tijd en kan overal inzicht hebben in je boekhouding. Bijvoorbeeld Rompslomp maakt gebruik van deze functie.

Comments are closed.