Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Timmeren in de omgeving van Hengelo

Amerika heeft timmerbedrijf Hengelo uitgeoefend op Paul Dobler eigenlijk geen fascinatie. Vandaag, is zijn foto van de Verenigde Staten heel anders. De sprong in het land van kans zijn niet alleen professioneel vruchten afwerpt voor hem. -Door Christoph Ledder Verenigde Staten foto: Dobler Paul Dobler de sprong heeft gemaakt en maakt een stage in de Verenigde Staten als een meester timmerman. Zowel persoonlijk als professioneel de maanden hebben gebracht er zeer veel.

In Tamwoth is meer sneeuw medio April. De temperaturen in het rustige dorp in de staat New Hampshire zijn onder nul. Voor Paul Dobler van Duitsland is dit niet een probleem. “Als ik kom met mijn collega’s op de bouwplaats, het zegt sneeuw dia voor nu”, zegt hij. Maar als de zon schijnt en de standpunten van de “Silver Lake veroordeeld tot” en de aangrenzende bergen is gratis, de inspannende sneeuwschuiven al lang is vergeten.

De 25-jarige kapitein van de timmerman maakt “Geen tweede spijt” in een lokale timmerwerk bedrijf een stage. Een meester van de stage? Voor Daniels is dit niet een stap terug. Integendeel, zijn er verschillende sprongen vooruit. “Om de stap in de Verenigde Staten, het spijt me tot op heden geen enkel tweede”, zegt hij. Daarom heeft hij zijn stage verlengd tot oktober.

Hij wordt ondersteund door de Baden-W├╝rttemberg, ambachtelijke dag. De beurs programma voor professionals in staat stelt hem werk ervaring in het buitenland te leren van nieuwe technieken. Met 1.000 euro per maand en zijn salaris van de stagiair in de Verenigde Staten kan hij er zijn leven voor een paar maanden te financieren.

Verenigde Staten foto: P.Dobler op Silver Lake van Tamworth gelegen buiten de bouwplaats. Het uitzicht op het meer sneeuw bedekte maakt voor een groot deel.

Comments are closed.