Onze opa’s en oma’s hadden bijna nergens elektronische apparaten en moesten alles zelf doen. Op dat gebied zijn wij anno 2018 maar verwend. Voor elke kleine functie hebben we tegenwoordig een apparaat die ons het werk uit handen neemt. Geen zin om af te wassen? Geen probleem, stop als je vaat maar in de vaatwasmachine. Kleren schoonmaken met een wasbordje kost wel veel moeite hè? Waarom doe je zo moeilijk, stop het toch lekker in de wasmachine. Echt geen zin om je gewassen kleren aan de waslijn te hangen? Hoeft toch ook niet, gewoon in de droger gooien. Ons leven lijkt enorm makkelijk geworden te zijn, maar de overvloed aan apparatuur in het gemiddelde huishouden zorgt ook voor problemen. Elektronische apparaten kunnen stuk gaan. Vandaag staan we stil bij twee apparaten die het voor je gevoel nóóit doen, of niet goed, als je ze nodig hebt.
Printer
Printers ruiken angst zeggen ze wel eens. Als je snel een document moet uitprinten voor school scheidt ie er altijd mee uit. De ene keer zijn de inktcartridges op waardoor je weer helemaal naar de stad moet fietsen voor die verschrikkelijk dure inkt. De andere keer maakt de printer een hoop herrie, maar gebeurt er voorderest niets. Dit kan simpelweg komen omdat de kabel printer die je printer met je pc of laptop verbindt niet aangesloten is, we praten uit ervaring. Vaker heb je deze kabel wél gewoon aangesloten dus ligt de fout toch echt bij de printer. Enorm irritant, want er komt geen foutmelding in beeld en dit zorgt niet echt voor meer productiezekerheid voor je studie.
Magnetron
Je komt later thuis, het gezin heeft al gegeten, dus je moet je prakje in de magnetron opwarmen. Je zet je bord in de magnetron en dekt deze af met een deksel tegen de spetters. Na een tijdje haal je je bord uit de magnetron. Het bord is bloedheet, dus je denkt dat het eten wel klaar zal zijn. Je gaat zitten en neemt een hap van je eten… koud. Magnetrons begrijpen niet dat ze je eten moeten verwarmen, niet je bord.